Hur Wire en lastbil Camper Motor Batteri

Motorn batteri, som egentligen kallas chassi batteri, en husbil bör vara av förrätt, Lights, Ignition (SLI) sort. Fritidsfordon (husvagnar) har ofta ett sekundärt 12-volts elsystem betjänar "huset" en del av fordonet, som drivs av ett separat batteri kallas coach batteriet. Ett batteri isolator bör separera de två batterierna. Utöver denna skillnad, är ledningar chassit batteriet på en lastbil husbil motor inte skiljer sig från ledningar ett batteri på en 12-volts fordon som är utrustat med ett enda batteri. Saker du behöver
Red 10-fots 4-gauge batterikabeln förmonterad med batteripolen klämma på ena änden och 4-gauge "ögla" platt spade kontakten på andra
Svart 5-fot 4-gauge batteri kabel förmonterad med batteripolen klämma på ena änden och 4-gauge "ögla" platt spade kontakten på andra
Hood prop
Heavy filt
Skyddskläder
Stålborste
Rag
lacknafta
mutterdragare
buntband
Vaselin
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen och lägg i parken om automatisk och i en låg växel Om manuell, med motorn avstängd. Använd huva prop som ett stöd för att säkerställa öppna huven inte kan stänga av misstag. Skydda husbil avslut genom drapering en tung filt över målade områden av vingarna och frontpanelen där du kommer att arbeta. Bär skyddsglasögon och handskar när du arbetar med batterier, eftersom batteriet är frätande.
2

Rengör startmotorsolenoiden terminal där den positiva kabeln kommer att knytas, med en stålborste och trasa indränkt med sprit. Passera det centrala hålet av "ögla" platt flatstiftet över generatorn terminalen för att fästa kabeln ärm i rött isolering till startmotorsolenoiden. Använd rätt storlek skiftnyckel för att dra åt muttern som håller denna ände av kabeln på plats.
3

Dra den röda kabeln runt motorrummet så att den lösa änden, utrustad med klämma, ligger nära den plats där batteriet ska installeras. Använd buntband zip för att fästa kabeln så att den inte kommer att kontakta alla varma eller rörliga delar när motorn är igång.
4

Rengör platsen där marken minuskabeln kommer att knytas till en tung del av chassit eller motorblocket, så nära som möjligt till batteriet. Använd en stålborste och trasa indränkt med sprit för att göra detta. Passera en lämpligt dimensionerad bult genom centrala hålet av "ögla" platt spade att ansluta kabeln ärm i svart isolering i chassit eller motorblocket. Använd rätt storlek skiftnyckel för att dra åt bulten som håller denna ände av kabeln på plats.
5

Dra den svarta kabeln runt motorrummet så att den lösa änden, utrustad med klämman, är nära den plats där batteriet skall installeras. Använd buntband zip för att fästa kabeln så att den inte kommer att kontakta alla varma eller rörliga delar när motorn är igång.
6

Avlägsna ärg från batteripolerna med en terminal pensel. Du behöver inte rengöra klämmorna, eftersom de är nya
7

Anslut den positiva kabeln till större batteripolen, präglade "POS" eller med symbolen för positiva:. ". +" Anslut den till terminalen på batteriet med samma symbol, och med polen som motsvarar storleken av klämman.
8

Återanslut kabeln till batteriet isolator om din husbil är utrustad med en coach batteri och ett batteri isolator. Detta bör vara en andra 4-gauge kabel från batteriets pluspol direkt till batteriet isolator. Anslut denna kabel till batteriet terminalen genom att passa sitt slut, utrustad med en "ögla" flat spadkopplare, över den inbyggda klämman fästelement som används för att lås terminalen klämma tätt över batteripolen.
9

Dra den inbyggda klämman fästelement med en rätt storlek skiftnyckel, vanligtvis ½-tum. Klämman är tillräckligt stram när du inte kan snurra på terminalen
10

Anslut den negativa kabeln till den mindre batteripolen, präglade "NEG" eller med symbolen för negativa:. "-." Anslut den till terminalen på batteriet med samma symbol, och med polen som motsvarar storleken av klämman. Använd rätt storlek - vanligtvis ½-tums - skiftnyckel för att dra åt den inbyggda klämman fästelement. Klämman är tillräckligt stram när du inte kan snurra på terminalen.
11

Smeta vaselin runt båda terminalerna och klämmor. Detta kommer att skydda dem från korrosion och ackumuleringen av ärg, som båda fungerar som motstånd till obehindrat flöde av elektrisk ström.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118099.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.