Anvisningar för Refinishing en Airstream

Den Airstream trailer är en klassisk fritidsfordon med en all-aluminium och aerodynamisk form. Dess varumärke omålad aluminium hud är sårbara för skador från en mängd olika faktorer. Oxidation grund av solexponering och vittring är det största hotet mot en Airstream glimmande finish. När oxidation av aluminium har utvecklats till en viss punkt, är det omöjligt att ta bort och blir permanent. Andra faktorer inkluderar kåda, tjära och asfalt rester, vägsalt och fågelspillning. Alla Airstream trailers kommit med en tydlig Plasticoat yta appliceras på fabriken för att skydda mot oxidation och andra skador. Med tiden kan denna fabrik yta bryts ner och reparationslackering krävs. Saker du behöver
Airstream godkänd Plasticoat fullföljande
Maskeringstejp
Färgborttagningsmedel
Lack tunnare spruta
Paint och kompressor
Vattenslang med högtrycksmunstycke
Clean mjuk dukar
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Stäng av vätsketillförsel propangas till släpet och koppla bort och ta bort gasflaskor.
2

Ta luftkonditioneringen svepning och alla plastglas ljus.
3

Ta markiser, navkapslar och registreringsskylt.
Maskering

4

Mask grunderna för lamporna, plastskydd vent, alla ornament och namnskyltar med maskeringstejp.
5

Mask 110-volts uttag och vattnet fylla luckan.

6

Mask dörrlås och service och förvaring lås fack.
7

Mask varmvattenberedaren och kylskåp dörrar service.
strippning gammal Plasticoat Finish
8

Blanda en lösning av färgborttagningsmedel utspädd med 20 procent med thinner och häll i en komprimerad luft färg spruta.
9

Spray släpet med strippan lösning med användning av ett lufttryck av 50-60 psi Börja längst fram i vagnen på ena sidan och arbete på baksidan, spraya den undre panelen först. Återgå till framsidan av släpet, spraya den övre halvan av samma sida.
10

Skölj av strippan med vatten med en högtrycksslang. Upprepa strippa och sköljning proceduren på den andra halvan av trailern, sedan band och skölj varje sida av taket.
11

Rengör hela ytan av trailern med ren thinner och mjuka trasor. Torka med korn av metall. Om fläckar av gammalt Plasticoat kvarstår, tillämpas färgborttagningsmedel med en borste, skölj och rengör med thinner.
12

Blås eventuell kvarvarande fukt från sömmar, fönsterkarmar och andra öppningar med en ansluten luftslang till en luftkompressor.
tillämpa ny Plasticoat Finish
13

Späd Airstream-godkänd Plasticoat yta enligt tillverkarens rekommendationer och fyll färg spruta med lösning.

14

Spraya hela ytan av trailern med en medellång våtklibbighet coat of Plasticoat vid 80 till 85 £. av luft vapentryck. Spraya från taket ner, beläggning båda sidor av den främre kvartalet Första, hoppa ytterdörren, sedan spraya den bakre kvartalet. Flytta framåt mot framsidan, sprutning uppifrån ned på båda sidor. Coat ytterdörren sist.
15

Applicera en final, tjockare lager av Plasticoat med samma metod. Denna päls kommer att producera en blank våt utseende. Låt Plasticoat lufttorka. Ta bort maskeringstejpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118638.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.