Hur gör jag skära ner en släpvagnsaxel?

Trailer axlar har inbyggd negativ camber på båda hjulen. Negativ camber uppstår när toppen av hjulet lutar mot mitten av fordonet. Tydligt markera en linje tvärs toppen av axelrör som vittne märke till att upprätthålla denna camber vid kapning. När en last placeras på axeln, kommer röret böjas så att hela bredden av kontakterna däckslitbana vägen, vilket minskar den negativa välvningen reduceras. Därför är det viktigt att vidmakthålla ett lämpligt kambervinkeln när skära ner en axel och återsvetsning det. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Måttband
Snap kritlinje
Magnetic vinkel Finder Review 4-fots nivå
4 pallbockar
4-fotdel av vinkeljärn
4 C-klämmor
Tigersåg Sida 2 rostfria slangklämmor
Märkpenna
Welder
Svetshjälm
Svetsning handskar
Paint
Show Fler Instruktioner
en

Placera axeln på fyra pallbockar, en nära varje hjul och två jämnt fördelade i mitten av axeln. Var noga med att två utanför pallbockar är på en plan yta och inställda på samma höjd.
2

Mark tydligt överst på axelrör hela vägen över med en krita linje. Använd en märkpenna för att markera kritmärket.
3

Stand en 4-fots nivå upprätt mot axelns hjul. Placera en vinkel finder på den platta kanten av nivån och bestämma den exakta lutningen på varje hjul. Spela denna mätning och se till att matcha det när återförenas förkortade axeln.
4

Bestäm mätningen av det avsnitt du ska klippa ut. Märk den exakta mitten av toppen av axeln. Mät halva avståndet av sektionen som skall avlägsnas från centrummärket på båda sidor om axeln och markera dem. Dra en rostfri slangklämma så dess kant i linje med de skurna märken på båda sidor om mittlinjen.
5

Skär axeln långsamt med tigersåg, med hjälp av guiderna slangklämma för ett rakt snitt.
6

Centrera märken av de två återstående axliga halvor. Placera en bit vinkel under de två halvorna och stabilt klämma den.
7

Lay den 4-fots nivå lodrätt mot hjulen på båda sidor. Placera vinkelsökaren mot den platta sidan av nivån och kontrollera lutningen på hjulet. Matcha det upp till den inspelade vinkel du gjorde innan du skär ner axeln. Justera klämmorna som behövs för att få rätt lutning på båda hjulen.
8

häftsvets axeln på tillräckligt många platser för att säkert ta bort vinkeln. Kontrollera hjulet camber igen för att vara säker på att svetsen inte har ändrat det. Svetsa axeln hela vägen runt snittet området i en tum pärlor i motsatt position.
9

Måla det svetsade området och ta bort axeln från domkraften. Du är redo installera det på en släpvagn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118643.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.