Manx Buggy Typer

Bruce Meyers utvecklat och skapat terrängfordon som startade 1960 vurm dune buggy. Manx, som Meyers namngav den lilla buggy, byggdes senare på en förkortad Volkswagen Beetle planlösning. Manx entusiasm växte över natten när bilen var på omslaget av April 1967 utfärdar av bil och förare. Meyers insåg inte hur populär den Manx skulle bli och - efter en förlorad patenttvist - han såg sin verksamhet snabbt erodera som hundratals efterapningar byggt och sålt Manx-liknande fordon. The Original Manx

Enligt Meyers Manx hemsida, "De första 12 producerade bilar var alla-glasfiber, monocoque organ som hade ett stål strukturell ram inom glasfiber som är knutna till VW fjädring och drivlina . " Monocoque fordon använder själva kroppen som den struktur som att montera på fordonet, i motsats till användning av en konventionell ram eller chassi. Bilen gick på att byggas på en förkortad Volkswagen Beetle planlösning, vilket drastiskt minskade kostnader.
Meyers Tow'd

Meyers Tow'd byggdes strikt för off road bruk. Namnet uppstod från fordonets behov av att vara "bogseras" från plats till plats. Ursprungligen hade Tow'd ingen huva eller fendrar, men populär efterfrågan ledde till en gata laglig version. Den Towdster lagt en huva, fendrar och även en mjuk topp för regnskydd. Den Towdster dock drabbats av produktionsproblem och aldrig vunnit stor popularitet.
The Manx SR

Manx SR (Street Roadster) designades av konst Center College of Design examen Stewart Reed, i ett försök att skära av Manx efterapningar. Byggd på den förkortade samma VW planritning som Manx, höll bilen samma goda köregenskaper. SR var mer komplicerade och svåra att montera än standard Manx. Meyers sålde bara 200 Manx SRS.
Specialty Models

Meyers producerade tre allmännyttiga bilar, två för Los Angeles County Badvakter och en för California Forestry service. Kropparna var modifierad för att rymma en täckt förvaringsutrymme för dragande livräddande redskap. Annat fordon för skogsbruk Tjänsten stals innan den kunde levereras. Även om fordonet upptäcktes nyligen, förblir historien ett mysterium. Den sista fordonet Meyers inbyggda var en kopia av den tyska världskriget 2 tjänstebil, Kuebelwagen. . Han bara producerade en innan han gick ut ur affär i 1970 Addera Meyers Manx Idag

Som av 2011, erbjuder Meyers Manx tre nya modeller: den Manxter 2 +2 , den Manxter DualSport och Manx SS. De 2 +2 erbjuder plats för fyra och är tillgänglig med en hardtop. Den Manxter DualSport erbjuder en gata laglig version av 2 +2. Den Manx SS erbjuder ett komplett street version med en böjd vindruta och en störtbåge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118645.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.