Hur man byter en Bearing Trailer Wheel

Underhåll trailer lager på ett regelbundet schema kan förhindra ett sammanbrott på vägen. Ta bort lagren och tvätta allt gammalt fett ut minst en gång om året (oftare om släpvagnen bogseras ofta). När fettet tas bort, inspektera lagren noggrant och byt med avgradad eller kluvet komponenter. Inga speciella verktyg behövs för att byta ut eller reparera trailer kullager. Saker du behöver
ChiselHammerArc gemensamma pliersReplacement bearingsWheel bäring greaseGrease sealCotter pin
Visa fler instruktioner
1

Jack ena sidan av vagnen fram tills däcket är igång.
2

Sätt en mejsel poäng bakom åsen på dammskyddet och knacka med en hammare för att lossa locket. Rotera hjulet och sätter mejseln på flera ställen för att försäkra locket släpper jämnt.
3

Räta ändarna på sprinten och ta bort den.
4

Med hjälp av ett par arc gemensamma tänger lossa och ta bort lagret muttern. Avlägsna det yttre lagret och dra av hjulet från axeln.
5

Placera hjulet på marken med utsidan av hjulet upp. Sätt i en lövskog träpinne genom navet och rum mot insidan av lagret. Knacka med en hammare tills lagret och tätningen tas bort. Det kan bli nödvändigt att höja hjulet från marken något för att få klartecken för lagret att falla ut.
6

Torka alla gammalt fett från insidan av navet. Den äldre Fettet får inte vara förenligt med fettet du b. använder den här gången, så det måste tas bort helt.
7

kontrollera hjullagren efter tvättning allt fettet ur dem med en lämpligt lösningsmedel, såsom dieselbränsle eller avfettningsmedel lösning. Kasta någon betydelse som är bullriga bort (onödigt buller orsakas av slitage och pitting). Byt ut alla dåliga lager med nya.
8

Packa alla lagren, gamla och nya, med hög kvalitet lagerfett. Detta kan göras för hand eller med en bärande packare. En stor glob av fett inne i navet
9

Place, sedan in det inre hjullagret och tätning. Om du har en, gör en tätning driver detta en mycket enkel uppgift.
10

Skjut nav /hjul montering på axeltappen. Det är en bra idé att placera band över axeln gängorna för att undvika att skada den nya tätningen. Montera det yttre lagret, axialbrickan (om din släpvagn använder dem) och axelmuttern.
11

Snurra hjulet sakta och dra åt axelmuttern tills ett motstånd till att vrida sig fritt känns. Lossa muttern och dra åt precis tills ingen lek känns i lagret. Byt ut saxsprinten mot en ny och böj ändarna över. Byt ut dammskyddet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117473.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.