Hur ändrar man ATV bromsar?

De All-Terrain Vehicles (ATV) använder en kombination av trumbromsar framtill på fordonet och hydrauliska bromsar på baksidan. Denna kombination kan snabbt komplicera uppgiften att ersätta utslitna bromsbelägg eller skor, vilket orsakar många ATV ägare att vända sig till sin lokala återförsäljare för att få arbetet gjort för dem. I verkligheten, ersätter bromsbackar eller kuddar är en ganska lätt uppgift, förutsatt att du har en robust ATV stativ och tålamod att se jobbet igenom. Saker du behöver
Breaker bar
Hylsnyckel och uttag
ATV hissen eller jack
Tänger
skiftnyckel som
Broms Spray
Shop handdukar
Bromsklossar
Allen nycklar
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
ATV Förberedelser
1

Park ATV på en plan yta och lossa muttrarna från hjulen, med en lämplig storlek socket och breaker bar för ökad hävstångseffekt. Upprepa på motsatt hjulet.
2

Lyft hjulen från marken med hjälp av en ATV hissen eller jack. Aktivera parkeringsbromsen om du byter ut de främre bromsarna. Placera ett hjul chock under framhjulen om du byter ut de bakre bromsarna.
3

Ta bort de lossade muttrarna och dra hjulet från sitt nav. Med hjälp av en tång, ta bort sprinten från navet slott mutter. Skruva slottet muttern med en hylsnyckel och dra navet av axelns. Addera Trumbroms Sko ersätter
4

Leta låsmuttern på bromsarmen, den spak som är kopplad till bromsen kabeln och lossa det med en skiftnyckel.
5

Dra bromsen shoes fästplattan bort av bromstrumman och demontera bromsbackarna. Spraya insidan av bromstrumman med broms renare för avlägsnande av broms damm uppbyggd. Torka den torr med en ren butik handduk.
6

in ett par nya bromsbackar i bromstrumman. Skjut fästplattan över bromsbackarna. Dra åt bromsen armslängds låsmuttern med en skiftnyckel. Sätt tillbaka hjulet i omvänd ordning och upprepa på motsatt hjulet. Addera Bromskloss ersätter
7

Leta montering bultar på sidan av bromsok och ta bort dem med en insexnyckel. Skjut bromsoket bort av bromsrotorn.
8

Ta bort sprinten bromsbelägg med en skruvmejsel och skjut bromsbeläggen ur bromsoket. Separera bromsbelägg från deras fjäderklämman och kasta bromsbeläggen. Spraya insidan av bromsok med bromsrengöringsmedel att avlägsna uppbyggd bromsdamm. Torka sen av den med en ren butik handduk.
9

Place de nya bromsbelägg till våren klippet och sätt in hela enheten i bromsoket. Skruva stiften bromsbelägg på plats med en skruvmejsel. Dra bromsbeläggen något att se till att de hålls på plats av stiften bromsbelägg. Skjut bromsoket över bromsskivan. Montera bromsoket på dess fäste med en hylsnyckel för att sätta in och dra åt dess bultar.
10

tillbaka hjulet i omvänd ordning och upprepa på motsatt hjulet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117681.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.