Hur hittar värdet av begagnade fritidsfordon

Oavsett om du köper eller säljer en begagnad husbil, är det viktigt att fastställa det genomsnittliga värdet av fordonet. Värdet av en begagnad fritidsfordon kan variera kraftigt beroende på dess tillstånd, lokalisering, körsträcka och säsong. Du kan bestämma ett startvärde med lite forskning. Instruktioner
1

fastställa det exakta året, märke och modell av den använda fritidsfordon. Detta är mest exakt om informationen är hämtad från RV tillverkarens uppgifter tag och inte från fordonets uppgifter taggen. Detta beror på att RV uppgifter taggen återspeglar den faktiska produktionen dagen för husbil delen av RV, medan fordonet ID-taggen visar när lastbilen delen av RV byggdes. Dessa kan vara olika datum med så mycket som två år i vissa fall. Båda dessa uppgifter taggar är placerade på förardörren ram.
2

Gör en bedömning av det allmänna tillståndet för fordonet, notera eventuella objekt som behöver arbete. Ärligt betygsätta din RV som rättvis, bra eller utmärkt. Observera att sådana saker som kroppen skada, nödvändiga reparationer och mycket höga miles negativt kan påverka andrahandsvärdet. Omvänt kan ett fordon i utmärkt skick betinga ett högre pris. Gör en lista över alla de fritidsfordon utrustning, såsom kylskåp, luftkonditionering, generator och annan specialutrustning, motorns storlek och typ, överföring typ och körsträcka.
3

Logga in på ett eller flera av de webbplatser (se Resurser) erbjuder använt fritidsfordon prissättning och ange all information från den listan du gjorde. En mer exakt bedömning av värde är troligt om du kontrollera flera webbplatser.
4

Jämför priser som samlats in från dessa webbplatser med priserna på liknande fordon på lokala försäljningsställen, såsom Craigslist. Om du hittar en liknande bil som din i det lokala området, kanske du vill gå och se den för att jämföra villkor för din RV. Detta kan ge dig en god uppfattning om vad du kan rimligen begära din RV om du skulle sälja det.
5

Ta bilen till lokala RV återförsäljare och fråga dem om de kommer att bedöma bilens värde för dig. Många erbjuder detta som en gratistjänst. Återigen, ju fler bedömningar desto bättre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117442.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.