Hur man tar bort huden på ett Travel Trailer

Den vanligaste orsaken en resa släpvagn yttre hud måste tas bort är att möjliggöra reparation av substrat förstört av vatten läcker in Substrat är normalt spånskivor, som separerar när den blir blöt, eller luan plywood, vilket kommer att flaga isär om tillstånd att stanna våt. Om en läcka har varit obevakad och delaminering eller röta har satt in, ta bort resor släpvagn yttre hud att åtgärda skadan är nödvändig. Eftersom resor släpvagnar typiskt tillverkas från insidan och ut, är allt den strukturella integriteten skapats innan huden är installerad. Detta innebär att ta bort huden inte ska påverka styvheten av trailern, inga stärkande borde vara nödvändigt. Saker du behöver
Stud Finder Review Maskeringstejp
Skruvmejslar
Electric drill
HSS borr
Pry verktyg
Visa fler instruktioner
1

Bestäm exakt var innanför väggarna i ledningar och VVS dirigeras. Börja med att anta att tillverkaren minimeras avfallet genom att dirigera de tjänster direkt, visualisera körs i räta linjer mellan de under golvet leveranser och uttag, armaturer och kranar. Flytta en regeldetektor långsamt från sida till sida om den linjen tills regeldetektor lokaliserar de löper, markera de platser med målartejp. Undvik att föra in pry verktygen in i dessa områden.
2

Arbetet med en panel av det yttre skalet i taget. Använd skruvmejsel för att ta bort alla yttre beslag från projektet panelen inklusive vent covers, trim runt fönster, luckan till allvaret fyllning, ramar runt lastrummet dörrar och generatorn bay, åtkomstporten till landanslutning sladdförvaring, stadens vatten-anslutning och den låga punkten avtappningskran. Om några skrämma lampor, varselljus eller lampor veranda är närvarande, se kraften till dem isoleras innan du tar bort fästplattorna.
3

Avlägsna fästelement som används av resor släpvagn tillverkaren att fästa huden på bultarna, fälgar och rails support. Tillverkarna gömmer sig ofta rader av fästelement under gummi lister som verkar vara enbart dekorativa eller verkar fungera som stötfångare för att skydda lacken från slarvigt öppnade bildörrar. Om fästelement är skruvarna, använd en skruvmejsel för att utvinna dem. Om fästelement är nitar, använd en borrmaskin utrustad med en HSS bit att skära av niten huvuden. Försök att inte låta niten huvuden överhettas, eftersom detta kan skada den omgivande lacken.
4

Arbeta med stor omsorg för att inte skada sidospår. Även separata lager av väggar, som inte var monterade med lim, kommer ofta fastnat i varandra genom exponering för extrema temperaturer och fukt. Använd bända verktyg med blad som är minst fyra inches bred, måla skrapor är idealiska. Tvinga aldrig bända verktyget direkt. Istället, vicka den fram och tillbaka så att det underlättar mellan skikten.
5

Har en assistent hjälp genom att stödja panelerna när de lossas och bändas bort. Låt inte huden att buckla eller skrynkla. Sådana veck kommer att vara omöjligt att ta bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118507.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.