Hur byter jag Springs RV Leaf?

Bladfjädrar finns i många fordon, från Amish buggys till traktorns släp och många fordon i mellan. De är ganska tillförlitliga och består av flera delar av välvda fjäderstål staplade ovanpå varandra varierar i längd. Den individuella fjäder blad som hakar till RV ram kallas på leaf. Om på leaf är bruten, har den bakre änden en tendens flytta framåt och bakåt och kan vara ganska farligt. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Hydraulic Jack
4 Kraftig pallbockar
hjulblock
Wrench in
Air skiftnyckel
Hammer
Acetylen fackla
Penetrerande olja
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Block axeln på båda sidor av hjulen på axeln med de dåliga fjädrarna.
Sida 2

Placera en domkraft under ramen framför axeln på ena sidan. Höj domkraften och lyft hjulet något från marken. Installera en pallbock att stödja RV och ta bort domkraften. Flytta uttaget till den andra sidan och upprepa detta moment på den andra sidan. Addera 3

bort muttrarna på båda hjulen och ta bort hjulen från RV. Placera jack under axeln och använd luft skiftnyckel för att ta bort muttrarna från de U-bultarna som fäster axeln till bladfjädern. Använd en hammare för att slå i U-bult plattan utanför U-bultarna. Använd domkraften att sänka axeln bort och gratis av bladfjädern. Placera en pallbock under axeln och ta bort domkraften. Upprepa samma procedur på den andra sidan av axeln.
4

Ta bort de främre och bakre bygel bultar från bladfjädern på båda sidor. Detta kan kräva användning av en ficklampa att klippa bygel bultar. Om en fackla används, alltid ha en brandsläckare till hands.
5

Skjut tunga bladfjädrar fram under RV, med fram och bort bakre bygel bultar.
6

Lägg främre delen av den nya fjädern upp till framsidan schackel på ena sidan och installera en ny schackel bult och mutter. Lyft den bakre delen av den nya fjädern upp till den bakre bygel och installera en ny schackel bult och mutter där också. Upprepa proceduren på den andra sidan av axeln.
7

Saddle två nya U-bultar över nya bladfjädrar, höja axeln upp till U-bulten och montera U-bult bottenplatta . Montera nya muttrar på U-bultarna och dra åt dem jämnt. Upprepa proceduren på den andra sidan av axeln.
8

Vridmoment de U-bultar till den rekommenderade inställningen på båda bladfjädrar. Dra alla fyra schackel bultar till den rekommenderade inställningen.
9

Byt däcken på RV och dra åt alla muttrarna. Använd en domkraft för att lyfta RV utanför pallbockar och returnera den till marken. Kör RV för några hundra miles och du åt U-bult och schackel bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118505.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.