Min Yamaha Kodiak 450 slår tillbaka & går inte på tomgång

Yamaha Kodiak är en arbetares ATV, avsedd att ge kraft och pålitlighet i alla miljöer. Kodiak är fortfarande känslig för mekaniska eller motorproblem som kan sätta något arbete eller rekreation på obestämd hiatus. För att få ägarna rida så fort som möjligt, uppmuntrar Yamaha Kodiak ägare att rådfråga sina manualer och engagera sig i vissa grundläggande felsökning, särskilt om motorn slår bakut eller inte på tomgång. Saker du behöver
Bensin (blyfri, pump oktan nivå 86 eller högre) katalog Standard skiftnyckel
tändstiftsnyckel
Compression mätare
NGK DR8EA byte tändstift
Wire tjockleksmätare
Tändstiftsgap verktyg
Visa fler instruktioner
Fuel
1

se till att det finns tillräckligt med bränsle i tanken genom att kontrollera bränslemätaren på höger sida av Kodiak främre instrumentpanelen. Om bränsle nivåerna är otillräckliga, tanka med blyfri bensin endast, med en pump oktantal på 86 eller högre. Starta motorn och fortsätta med felsökning om motorn fortfarande bakut eller går inte på tomgång.
2

Vrid bränslekranen, som ligger på vänster sida av styret, för "RES" för att komma till reserven tanken om det är endast en liten mängd bränsle i tanken. Starta motorn och tanka så snart som möjligt. Fortsätt felsökningen om problemet kvarstår.
3

Vrid bränslekranen till "OFF" och kontrollera bränsleflödet om bränsletanken innehåller tillräckliga mängder av bensin. Börja med att skruva loss och ta bort bränsleslangen, som är ansluten till bränslekranen.
4

Vrid spaken bränslekranen till "ON" och inspektera bränsleflödet från bränslekranen. Om bränslet verkar vattniga eller klibbigt, är bensinen sannolikt kontaminerade. Om inget bränsle strömmar, sedan bränslekranen är troligen igensatt. I båda fallen tar Yamaha Kodiak till en återförsäljare för att få bränslesystemet inspekteras och repareras. Om bränsleflödet är normalt, montera systemet bränsletillförseln och gå vidare till nästa avsnitt.
Compression
5

Gå till Kodiak tändstift, som ligger i motorns inre cylinder. Lossa tändhatten och skruva bort pluggen med en tändstiftsnyckel.
6

Infoga en kompression mätare i tändstiftshålet.
7

Styr Kodiak s elstart och mät kompressionstrycket. Kompressionen mätaren ska mäta mellan 140 och 160 pounds av trycket.
8

Ta Kodiak till butiken om komprimering nivån är mycket mindre än 140 pounds av trycket. Om kompressionen är normal, vidare till tändningen och tändstift kontroll.
Tändstiftet och Ignition
9

Inspektera elektroden ände bort tändstiftet. Isolatorn spets bör vara ljusbrun i färgen. Om det är vitt och sprött, bränd eller sprucken, byt tändstiftet med ett nytt NGK DR8EA plug
10

Mät Tändstiftsgap -. Avståndet mellan kroken i ena änden av pluggen - med hjälp av en mätare tråd tjocklek. För Yamaha Kodiak, bör detta gap mäta 0,024-0,028 inches.
11

förkorta avståndet tändstiftet genom att trycka kroken mot ett fast underlag.
12

förlänga Tändstiftsgap efter behov med hjälp av en gnista verktyg stiftgapet och försiktigt dra kroken bredare.
13

Placera tändhatten tillbaka på kontakten och malde det till chassit.
14

startmotorn. Om gnistan är stark, då tändsystemet fungerar normalt. Om det inte finns någon gnista eller om gnistan är svag, ta Kodiak till butiken för att få tändsystemet kontrolleras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118488.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.