Hur man bogsera med en Ford Focus

Focus är Fords nybörjar ekonomi sedan. Det infördes år 2000 som en ersättare till Ford Escort. Medan Focus ursprungligen fanns i kombi, sedan och kombi-modeller, är 2010 Focus tillgängliga endast som en sedan. Även om fokus är utrustad med en fyrcylindrig motor, de 2000-2007 modeller kan släp på upp till 1,230 pounds om bilen är utrustad på rätt sätt. Ford rekommenderar inte bogsering med 2008 och nyare modeller. Saker du behöver
Dragkrok
släpvagnskablage pigtail
Badrumsvåg
Visa fler instruktioner
1

ha en vikt-bär skumt installerat på din Focus på en ansedd trailer återförsäljare. Använd inte ett skumt som kläms fast på axeln eller bakre stötfångaren.
2

Ha en fläta släpvagnskablage installerat på din Focus på en hyra centrum eller släpvagn återförsäljare. Kontrollera att kontakten på ledningar pigtail och släpvagnens elektriska kontakten är kompatibla eftersom det finns olika typer av kontakter. Addera 3

Hitch trailern till Focus och koppla kedjorna trailer säkerhet till krokar på dragkroken. Kontrollera att kedjorna är korsade under trailern tungan för att stödja den i händelse av ett skumt fel.
4

Anslut trailern elkontakten till ledningar fläta på din Focus. Testa blinkers, bromsljus och parkeringsljus på din släpvagn.
5

Se till att du inte överbelastar släpet. Kom ihåg, de släp kapacitet som anges i din instruktionsbok är en kombinerad vikt för släpet och lasten. Jämnt fördela vikten i trailern. Se till släpet tungan vikt är 10 till 15 procent av den totala vikten för släpvagnen. Använd en badrumsvåg väga tungan innan hitching släpet till bilen. Bogsera släpet till en kommersiell skala (kolla din gula sidorna) och ha den vägde om du inte är säker på den lastade vikten för släpvagnen.
6

Practice bogsering din släpvagn på en icke-upptagen gata eller parkeringsplats. Brake långt i förväg och göra vänder brett att undvika att slå trottoarkanter. Gå långsammare än normalt för att undvika skador på Focus eller släpet. Växla till en lägre växel för att hålla transmissionen från överhettning.
7

stoppa och kontrollera din dragkrok och elektriska anslutningar var 50 miles medan bogsering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117541.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.