Lägga till en tredje broms för en Camper Top

En husbil topp, även känd som en husbil skal topp eller husbil mössa, är en eftermarknad bostäder som är monterad på sängen av en pickup. Montering en husbil topp blockerar tredje bromsljus, korrekt kallas en center Hög monterat bromsljus, eller CHMSL, monteras på de flesta hytter pickup från att ses av följande trafik. Majoriteten av husbil toppar är tillverkade med en tredje bromsljuset som en standard passande, men vissa inte. Eftermarknad CHMSL kan hittas i gångarna TRUCK EQUIPMENT i lager hem förbättring och bildelar butiker. Saker du behöver
Aftermarket CHMSL med väderbeständig packning
Gummigenomföring
Permanent märkpenna
borrmaskin och lite
Skruvmejsel
Wrench (tillval) katalog buntband
Silikon tätningsmedel (valfritt) katalog Splicers
Soldering Kit (tillval) katalog Shrink-wrap isolering kit (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att se Om din husbil topp har en försänkt utrymme utformad för att rymma en CHMSL, och i så fall tar sina mätningar för att se ditt köp kommer att passa in i det utrymmet. Köp en CHMSL levereras med en bifogad tråd tillräckligt länge för att nå ner genom din husbil topp till dragkroken, och se till att den har en vattentät packning som en del av dess monteringssats.
2

Ta bort objektivet från CHMSL kroppen, håll kroppen i dess avsedda plats. Använd en permanent märkpenna för att markera genom skruvhålen i kroppen och på sommarlägret toppen. Använd en borrmaskin utrustad med lite dimensionerade för att matcha hålen i CHMSL kroppen att borra genom varumärkena, sedan borra ett tredje hål halvvägs mellan dem för att rymma CHMSL bilagda ledningar. Sätt en gummigenomföring i centrumhålet för att skydda kabeln från nötning.
3

Installera CHMSL kroppen med hjälp av de två mutter /bult /bricka församlingar vanligen levereras av satsen tillverkaren. Säkerställ CHMSL tråden träs genom det centrala hålet utan krusning, och väderbeständig packningen är på plats sedan åtdragningen med din skruvmejsel eller skiftnyckel.
4

Installera CHMSL glödlampor och byta ut objektivet.

5

Thread ner kabeln genom insidan av husbil topp, använda plast buntband för att fästa den där den inte kommer i kontakt heta ytor eller bli en snubbelrisk. Dra den ur husbil topp nära lastbilens släp paket. Om det är nödvändigt att borra ett hål för att avsluta tråden från sommarlägret toppen använda en genomföring och täta insidan av hålet med silikon.
6

Anslut kabeln till antingen redan existerande bromsljus /vrid signaltråd och jordledningen bakom dragkrok. Den vänstersväng /bromsljus tråd är konventionellt gult, är det rätt tur /bromsljus tråd konventionellt grönt och jordledningen är konventionellt vitt. Orienteringen av de två ledarna i CHMSL tråd är oviktigt. Ta bort en centimeter av isoleringen från varje tråd, arbetar en i taget, och anslut kablarna till CHMSL hjälp Splicers eller en lödning kit och sedan isolera ansluter med en shrink-wrap isolering kit.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118368.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.