Hur jag reparera Stalling skick på 2005 Polaris 500 EFI?

En av Polaris 'bäst säljande automatiska ATV, Sportsman gör av quad kräver regelbundet underhåll och reparationer för att hålla den igång som avsett. För smärre problem inklusive en blockering motor har Yamaha ingår råd om felsökning i Sportsman 500 handbok för att vägleda ägare genom reparationen. Här kan ägarna lära sig att bedöma och reparera tre mindre problem som kan orsaka Sportsman 500 motorn att stanna. Saker du behöver
bensin med 87 oktan eller högre
Standard skiftnyckel
tändstiftsnyckel
NGK BKR6E byte tändstift
Tändstiftsgap mätare
Tändstiftsgap verktyg
Wire-borste
1 kopp vatten och 1 msk bakpulver lösning
12,8 volt ersättningsbatteri
Separat driven 12,8 volts batteriladdare
Visa fler instruktioner
Bränsle

1

Kontrollera bränsle nivåer först om Sportsman 500 EFI bås. Bränslemätaren kan hittas på den främre instrumentpanelen.
2

Tanka om mätaren blinkar "Fuel" eller det är nära till tom. Använd blyad eller blyfri bensin med ett oktantal minst 87.
3

inspektera tillståndet av bränslet i tanken. Om bensin rester är vattnig eller klibbig, kan bensinen vara förorenade. I detta fall, bör ägarna ta Polaris Sportsman 500 till butiken för att få tanken tömmas och fyllas på med nytt bränsle.
Tändstift
4

Kontrollera tändstiften nästa. Pluggarna kan nås genom att skruva loss och ta bort den främre hytten med en vanlig skiftnyckel och placera Sportsman 500 EFI: s två cylindrar. Quad har två tändstift, en ligger inuti varje cylinder.
5

Ta bort varje tändhatten. Rotera varje tändstift med en tändstiftsnyckel och dra försiktigt uppåt för att avlägsna.
6

Inspektera elektroden spetsen på varje plugg. En normal tips är grå, ljusbrun eller brun till färgen. Om detta tips är sprucken, bränd, eller sprött och vitt, byt tändstiftet med en NGK BKR6E tändstift.
7

Mät gapet tändstiftet, eller avståndet mellan kroken i slutet av varje tändstift, med ett tändstift bladmått Denna klyfta måste mäta exakt 0,035 inches för Sportsman 500 EFI att köra ordentligt.
8

Elongate varje lucka tändstiftet vid behov genom att försiktigt dra kroken slut av pluggen bredare med ett tändstift gapet verktyg.
9

Förkorta varje gap tändstift vid behov genom att trycka på kroken-änden mot en fast, plan yta.
10 < p> Skruva varje tändstift tillbaka till sin respektive cylinder med tändstiftsnyckel, återvänder varje tändhatten, och installera den främre hytten. Addera Batteri
11

Kontrollera idrottsutövare EFI batteri nästa genom att skruva loss och ta bort sätet och bakre hytt för att komma åt batterifacket.
12

Ta ut batteriet ur fallet genom att lossa de band som håller ner den och kopplar bort batterikablarna. Den negativa (svarta) kabeln bör tas bort först, följt av den positiva (röda) kabeln.
13

Inspektera batteripolerna. För korroderade terminaler, skrapa bort rost med en tråd-borste. För smutsiga terminaler, ren med en lösning av en kopp vatten och en matsked bakpulver.
14

Ersätt batteriet med ett 12,8 volts batteri om originalet är skadat.
15

Ladda batteriet fullt till 12,8 volt med en separat driven batteriladdare.
16

tillbaka batteriet, ansluta den positiva (röda) först batterikabeln och den negativa (svarta) kabeln sekund . Fäst batteriet med dess håll ned remmar och installera den bakre hytten och Sportsman 500 sits.
17

Starta motorn. Ta Sportsman 500 EFI till butiken om det fortsätter att stall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118473.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.