Hur man fixar en Polaris 500

Under 2011 erbjöd Polaris Industries dussintals ATV märken och modeller på sin hemsida. Från högpresterande racing fyrhjulingar till nybörjare ATV till fyrhjulingar avsedda för användbarhet, är utbudet av produkter avsedda för att tilltala olika typer av förare. Företaget har fyra olika modeller 500cc ATV, inklusive fyrtal i Scrambler, gör Sportsman HO, Sportsman Forrest, och Sportsman Touring. Trots skillnader i funktioner och kropp, är de elektriska och motor system liknande för alla fyra märken. Således mindre reparation tips är också lika för alla 2011 Polaris 500cc ATV. Saker du behöver
Standard skiftnyckel
Tänger
20A säkring
Wire-borste
1 msk bakpulver blandat med 1 kopp vatten
12 volts ersättningsbatteri
Separat 12-volts batteriladdare
87 oktanig bensin
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap mätare
Tändstiftsgap Tool Review BKR6E byte tändstift
Visa mer Instruktioner
Elektriska
1

Använd Polaris 500 starter och lyssna efter motorn vända. Om ingen tur över är närvarande, kan det elektriska systemet behöver rättas till.
2

Lokalisera och inspektera quad huvudsäkring. Detta är typiskt placerad under bakre hytten, under quad säte. Ta bort sadeln och bakre skruvarna hytt med en vanlig skiftnyckel och komma åt huvudsäkringen.
3

Ta ut säkringen med en tång och inspektera. Om anslutning i mitten av säkringen är trasig, har det gått en säkring troligt. Ersätt med en ny säkring med samma amperetal. Polaris 500 ATV kräver en 20 amp huvudsäkring.
4

Prova startmotorn igen. Om motorn fortfarande inte kommer att rotera, gå vidare till ett batteri check.
5

Lokalisera batterifacket, också placerad under quad säte i bakre hytten. Ta bort batteriet genom att först lossa remmen som håller batteriet på plats och ta bort locket. Lossa den svarta (negativa) batterikabeln, sedan den röda (positiva) en och lyft ut batteriet ur sitt fodral utan att tippa.
6

Dra åt alla batteripolerna med en skiftnyckel. Om terminalerna är korroderade, skrapa detta bort med en styv tråd-borste. Torka bort uppbyggd med hjälp av en lösning av en matsked bakpulver blandat med en kopp vatten. Torka noggrant med en ren trasa.
7

Kontrollera batteriets kondition. Om den är skadad eller kraftigt korroderad, ersätta den med en ny 12-volts batteri.
8

ladda batteriet till full kapacitet med hjälp av en separat batteriladdare.
9

tillbaka batteriet till dess fall och installera batterikablarna, följt den här gången ansluter den röda (positiva) kabeln i den svarta (negativa) kabel. Fäst batteriluckan och håll-ned bandet och installera den bakre hytt och säte.
10

Styr Polaris 500 starter. Om motorn fortfarande inte går att slå över, ta quad in till butiken för att få det elektriska systemet kontrolleras.
Motorproblem
11

Använd startmotorn. Om motorn roterar men startar inte, eller om motorn startar men går ojämnt, kontrollera quad bränsle nivå.
12

Fyll tanken med 87 oktanig bensin eller högre om bränslenivån är låg.
13

Inspektera skicket på bensin i tanken om bränsle är tillräckliga. Vattnig bränsle kan vara kontaminerad och ska tömmas. Ta quad till butiken för att få bensintanken tömmas om bensinen är vattnig och fyll på med ny bensin.
14

Ta bort den främre hytten för att komma åt tändstiftet. Tändstiftet är beläget i Polaris 500cc motorns encylindriga.
15

bort gapet tändstiftet och skruva ur tändstiftet med en tändstiftsnyckel. Kontrollera
16

för elektrod skador på tändstiftet spets. Om detta tips är brända, spröd eller sprucken, ersätta det med ett nytt tändstift. Alla Polaris 500 fyrhjulingar tar BKR6E tändstift med ett gap mått på mellan 0,035 och 0,036 inches.
17

Mät gapet tändstiftet med en lucka mätinstrument och se till att gapet är mellan 0,035 och 0,036 inches . Om inte, dra åt gapet genom att trycka kroken-änden mot en fast yta eller vidga klyftan genom att dra kroken bredare med ett tändstift gapet verktyg.
18

tillbaka tändstiftet och tändhatten och använda quad starter. Om motorn fortsätter att ha problem, ta Polaris 500 för ytterligare inspektion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118472.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.