Felsökning av en Polaris Ranger 500

Expanderande på dess framgång i all-terrain fordon marknaden, skapade Polaris Industries en ursprunglig linje av nyttofordon kallas Polaris Rangers. Designad för transport av varor och människor på oländig terräng, erbjöd Polaris över ett dussin Ranger modeller på sin webbplats under 2011, däribland två 500cc versioner med fyrhjulsdrift. Polaris har erkänt att, som alla mekaniska fordon, kan Polaris Ranger upplever problem som hindrar den från att köras korrekt. Instruktionsboken innehåller användare felsökningstips. Saker du behöver
Tänger
20 amp säkring
Standard skiftnyckel
Wire-borst Solution borste
1 msk bakpulver och 1 kopp vatten
2 torra dukar
12,8 volt ersättningsbatteri
12,8 volts batteriladdare (separat matning) katalog 87 oktanig bensin (blyad eller blyfri) katalog 20W-50 viskositet motorolja
NGK BK5RE byte tändstift
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap mätare
Tändstiftsgap verktyg
Visa fler instruktioner
Elektrisk
1

driva Ranger 500: s elstart och lyssna. Om motorn inte startar över, fortsätt med det elektriska systemet check. Om motorn slås över, gå till nästa avsnitt.
2

Kontrollera huvudsäkringen. Denna säkring är placerad nära säkringsdosan under huven. Ta bort originalet med en tång och inspektera
3

Byt huvudsäkring med en ny 2 -.. Amp säkring om anslutningen i mitten av originalet bryts

4

Ta bort batteriet nästa, som också ligger under Ranger 500 huva i batterilådan. Börja här processen genom att koppla batteriet remmar och batteriet ventilationsröret, för konventionella batterier. Koppla sedan bort den svarta (negativa) batterikabeln, följt av den röda (positiva) kabel. Lyft ut batteriet ur fodralet utan att tippa det.
5

Skrapa bort eventuell korrosion på batteripolerna med en tråd-borste och rengör kontakterna med en lösning av en kopp vatten och en matsked bakpulver. Torka av kontakterna med en ren trasa.
6

Byt ut originalet mot en annan 12,8-volts batteri om originalet hade någon skada eller allvarlig korrosion. Om originalet är i gott skick, ladda det fullt med en separat matning 12,8-volts batteriladdare.
7

Sätt tillbaka batteriet i dess fall. Anslut den röda (positiva) först batterikabeln och den svarta (negativa) kabel sekund. Anslut batteriet luftröret. Gör de håller remmarna och stäng huven.
8

använda startmotorn. Om motorn inte vända åter, ta Ranger 500 till butiken för en inspektion av det elektriska systemet.
Motor
9

startmotorn och lyssna. Om motorn blir över men startar inte, eller om det startar men löper oregelbundet, fortsätt med motorsystemet kontrollerar.
10

Läs bränslemätaren, som ligger på höger sida av fronten trösta. Tanka med bensin med oktantal 87 eller högre om bränslet är låga. Bensin kan vara antingen blyad eller blyfri.
11

Kontrollera motorns oljenivå genom att först parkering Ranger 500 på plan mark.
12

Öppna huven och ta bort oljan tanklocket och oljestickan från oljetanken. Torka av mätstickan med en trasa och sätt in den helt i oljetanken. Ta ur oljestickan och undersöka motorns oljenivå.
13

Lägg motorolja till tanken tills oljenivån når mellan de två varumärkena på sidan av mätstickan. Ranger 500 modeller tar 20W-50 fyrtaktsmotor olja. Skruva ut oljestickan och oljepåfyllningslocket tillbaka på plats.
14

Kontrollera tändstiften. En tändstiftet ligger i varje Ranger 500: s fyra cylindrar. Ta bort varje kontakt genom att lossa och ta bort tändhatten och genom att använda en tändstiftsnyckel att skruva varje plugg från sin cylinder.
15

Inspektera elektroden spetsen på varje tändstift. Om detta tips är brända, spröd eller sprucken, byt tändstiftet med ett nytt NGK BKR5E plugg.
16

Använd en gnista mätare stiftgapet att mäta gapet tändstiftet. Denna klyfta bör mäta exakt 0,036 inches.
17

vidga klyftan tändstiftet vid behov med ett tändstift gapet verktyget genom att dra kroken slut bredare.
18

Drag tändstiftet gapet genom att trycka kroken-änden av pluggen mot en fast yta.
19

tillbaka tändstiften i varje cylinder och tillbaka locken tändstift.
20 < p> Starta motorn och ta Ranger 500 i för reparationer om problemen fortsätter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118474.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.