Problem med en Polaris Motor

Polaris Industries först började som en skoter företag på 1950-talet. Sedan dess har företaget vuxit fram som en ledare inom fritidsfordon marknaden. Under 2011 tillverkade Polaris flera modeller och fabrikat av snöskotrar, ATV, motorcyklar, golfbilar och Ranger fyrhjulingar. Trots denna variation i fordon, Polaris motorer driver alla dessa fordon med liknande design och reparationsinstruktioner. För Polaris motorproblem, erbjöd bolaget liknande felsökningstips i alla fritidsfordon bruksanvisningar. Saker du behöver
oblyad bensin trasor
Shop
Motorolja
Wrench
Säkring
trädgårdsslang med vatten
Coolant
tändstiftsnyckel
Replacement gnista pluggar
Tändstiftsgap verktyg
Visa fler instruktioner
Snabba åtgärder
1

Kontrollera bränslefiltret nivåer med hjälp av bränslemätaren, som vanligtvis finns mellan Polaris styret eller inom synhåll av operatören. Om bränsle nivåer nära eller på "E", fylla på bränsletanken med blyfri bensin.
2

Kontrollera motoroljan. Skruva av locket från oljetanklocket tank, som vanligtvis finns på den vänstra sidan av motorn. Rengör bifogade oljestickan med en trasa, sätt, skruva tillbaka locket på plats och ta bort en gång mer. Om motorns oljenivå läsa nedanför den lägsta markeringen på sidan av mätstickan, oljepåfyllningspunkten maskinkodnivåer tills de är mellan de två mätsticka varumärkena. Den särskilda motorolja som krävs för ett visst fordon kan hittas i "underhåll" i instruktionsboken.
3

Inspektera huvudsäkringen om motorn inte går att slå över. Denna säkring är oftast placerad på undersidan av sitsen, och kan nås genom att skruva loss sätet skruvarna med en skiftnyckel och demontering av barnstolen. Dra bort säkringen och koppla den till en multimeter. Om läsningen är lika med 0 ohm, har det gått en säkring inte. Byt säkring vid läsningen är något annat än ca 0 ohm. Rätt typ av säkring är listad i "underhåll" i instruktionsboken
Kylsystem
4

Kontrollera kylsystemet om motorn är överhettad.

5

Skruva loss kylaren skärmen. Rengör kylaren skärmen eventuellt skräp eller uppbyggd med hjälp av en trädgårdsslang och vatten med lågt tryck. Torka av skärmen med en trasa.
6

Gå viktigaste kylaren och ta bort trycklocket.
7

titta inuti för att bedöma kylvätska nivåer. Kylvätska bör nå botten av radiatorn påfyllningsröret.
8 p Om kylvätska nivåerna är otillräckliga, använd en tratt för att hälla mer kylvätska i kylaren påfyllningsröret. Använd kylvätska rekommenderas i instruktionsboken.
9

Starta motorn. Om motorn fortsätter att överhettas, tar bilen till återförsäljarens serviceavdelning för diagnostik. Addera Tändsystem
10

Kontrollera tändstiften Om motorn inte start, misständningar eller går ojämnt.
11

Ta bort varje tändstift genom att lossa tändhatten och vrida varje plugg moturs med en tändstiftsnyckel. Tändstift finns i bilens cylindrar.
12

Inspektera elektrod-änden av tändstiften. Om detta är skört, bränd eller sprucken, ska tändstiftet bytas ut mot den typ som anges i den bilens instruktionsbok. Ställ in tändstiftets elektrodavstånd till det exakta måttet som anges i instruktionsboken
13

. Använd en gnista verktyg stiftgapet att förlänga denna klyfta genom att försiktigt dra kroken slut bredare. Förkorta avståndet genom att trycka på den här kroken mot ett fast underlag.
14

tillbaka tändstiften i varje cylinder, den här gången vänder pluggarna medurs med tändstiftsnyckel. Sätt tillbaka tändhatten.
15

Starta bilen. Ta bilen till en Polaris återförsäljare om motorproblem kvarstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118440.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.