Hur man installerar ett Travel Trailer Emergency Brake Kit

Det är en federal krav att varje släpfordon som måste vara utrustade med bromsar också skall vara försedd med en utbrytning enhet, som ibland kallas en nödbroms. Enligt California Department of Motor Vehicles, detta gäller "Varje släpvagn med en totalvikt på 1500 kg. Eller mer och tillverkade efter den 31 december 1955." I de elektriskt drivna system brukar monteras på resor släpvagnar en nödsituation backup batteri är monterad på släpvagnen, tillsammans med en utbrytning switch och en pull-pin fäst till en kabel. Batteriet laddas med en laddare som drivs från dragfordonet. Kabeln är fäst vid dragfordonet, och om släpvagnen är skild från dragfordonet under gång kabeln drar tappen från omkopplaren, kommer växlingen använder på batteriets spänning för att till fullo utnyttja alla bromsarna. Saker du behöver
Nödbroms kit
Batteri
kniv
Wire strippor
Lödning kit
Shrink-wrap isolering kit
Visa fler instruktioner

1

Montera utbrytningen omkopplaren på tungan av släpvagnen, i ett läge där stiftskabeln kan uppträdda utan hinder för en robust hängare på dragfordonet. Breakaway switchar har vanligtvis en eller två flikar på deras fall genom vilka självgängande skruvar kan drivas för att fixa dem på plats.
2

Montera batterilådan på tungan av släpvagnen, i ett läge där den är skyddad mot oavsiktlig skada. Batteri består vanligtvis fyra hål i botten för att passera fästelement genom, justera rutan på tungan så att åtminstone två av hålen är över en ram järnväg, sedan använda en permanent märkpenna för att markera platsen för hålen på tungan . Ta bort batteriet rutan, borra hål i mitten av varumärkena, återställa batteriet rutan och kör som fästelement genom batterilådan hålen i rikthålen.
3

Rådfråga tillverkaren instruktioner levereras med nödbroms kit för att fastställa rätt batteri storlek, det måste vara 12-volt för att distribuera 12-volts elektriska bromsar. Installera batteriet i batterilådan och dra fast fästband om något är påmonterat.
4

Fäst integrerad batteriladdare till batteriet, och den 12-volts varmtråd i trailerns existerande sele . Hitta en plats i selen där den yttre hylsan är separerad från de sju trådar, nära till hitch om nödvändigt, och separera den svarta kabeln. Använd en kniv för att skala bort en halv tum av färgkodade isolering, och använd tråd strippor att strippa en centimeter av isoleringen från batteriladdaren tråden. Vrid den frilagda tråden batteriladdare runt blottade Het tråd i selen, löda skarven, sedan isolera gå med en shrink-wrap kit.
5

Fäst en av trådarna från utbrytningen byta till den positiva polen på batteriet med den medföljande kabeln. Endera av de två ledningarna kan användas
6

Anslut den andra av de utbrytningen switch kablarna till den blå tråden i trailerns sju-ledare sele,. Den blå tråden löper till den elektriska bromsar. Hitta en plats i selen där den yttre hylsan är separerad från de sju trådar, nära till hitch om nödvändigt, och separera den blåa ledningen. Använd en kniv för att skala bort en halv tum av färgkodade isolering, och använd tråd strippor att strippa en centimeter av isoleringen från utbrytningen brytarledning. Vrid blottade utbrytningen brytarledning runt blottade bromsvajern i sele, löda skarven, sedan isolera gå med en shrink-wrap kit.
7

Anslut minuspolen på batteriet till jord med den medföljande svarta färgkodade kabel. Resor trailer tungor brukar ha många skruvar och muttrar som drivs in i dem, återanvända en av dessa för jordanslutningen, se kontaktytorna är rena och platta. Montera locket på batterilådan.
8

Sätt stiftet i utbrytningen switch, sedan hänga öglan i andra änden av stiftet kabel över en stark skumt på bogsera fordonet såsom bogsera -ball eller en dragkrok. Körningen av kabeln måste vara fri, tillräckligt lång för att tillåta fullständig förflyttning av tungan men inte så länge den berör marken.
9

Följ tillverkarens instruktioner för att testa utbrytningen installationen innan du använder vagnen på motorvägen för första gången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118441.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.