Hur man målar solskadad Gelcoat

Gelcoat fungerar som en yttre finish för båtar, husvagnar, bilar, vattenskotrar, flygplan och även bänkskivor. Det är en konstgjord harts färgad med pigment och mycket lätt. Om du tillåter objektet belagda med gelcoat att sitta i solen under en längre tid, solen bleker ut pigment eller färg på gelcoat och tråkig glans. Du kan få tillbaka glans på ditt ursprungliga köpet med rätt produkter och lite hårt arbete. Saker du behöver
Broom
Soap
Vatten
Rags
elektrisk slipmaskin
Mask med ventilator
Arbete handskar
Goggles
Vakuum
Maskeringstejp
Plasthink
Omrörare
Spray målare
Gelcoat
Catalyst för att lägga till gelcoat
fön
Disponibel målarpensel
Gelcoat vax
appliceringssvamp
Buffert
Visa fler instruktioner
1

Sweep ytan som du tänker måla eller damm med rena trasor. Tvätta med tvål och vatten, se till att få bort damm och smuts från ytan.
2

Sätt på dig masken, arbetshandskar och skyddsglasögon och sand området som ska målas med en 200 eller 250 grit sandpapper. Sand i en cirkulär rörelse, noga med att inte missa något av den yta som ska målas. Addera 3

Rengör slipdamm med trasor eller ett vakuum. Lämna inga lösa partiklar på ytan som ska målas.
4

Mät storleken på området som ska målas. Om det är mindre än hela ytan, maskera området med hjälp av målartejp som inte lämnar märken när de tas bort.
5

Blanda en liten mängd av gelcoat med katalysatorn i hinken. Arbeta med en liten mängd i taget: gelcoaten börjar ställa inom 20 minuter. Tillsätt blandningen till sprayen målare.
6

Spray gelcoaten blandningen jämnt över ytan som behöver skall målas. Använd en stadig, kontinuerlig jämn rörelse under sprutning. Håll munstycket på sprutan ungefär en fot bort från ytan som ska målas.
7

Låt gelcoaten torka. Det förblir klibbig för en stund. Du kan påskynda torkningen genom att använda en fön står ca nio inches bort från ytan.
8

Applicera det andra skiktet med en disponibel pensel. Använd även stroke i samma riktning tills området är täckt. Låt gelcoaten hårdna. Du kan återigen använda fön om gelcoaten är klibbig.
9

bort målartejp om du använt någon. Läs anvisningarna på burk gelcoat vax. Använd applikatorn beskrivs på burken för bästa finish och tillämpas på området bara målade. Buff med en hand eller elektrisk buffert till en shine.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117678.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.