Hur du ändrar en Drivkedja på en ATV

Kör kedjor på ATV, precis som drivkedjor på andra fordon, så småningom bli sträckt och slitna, och därmed måste bytas. Processen är dock ganska enkel och kräver endast grundläggande, gemensamma verktyg. Nästan vem som helst kan ta bort, byta ut, och justera en ATV kedjan. Saker du behöver
ATV stativ eller blockCrescent wrenchStandard end-skiftnyckel setFlathead screwdriverReplacement drivkedjan
Visa fler instruktioner
1

Dra ATV till ett öppet, tillgängligt område och stå baksidan av ATV på ett stativ eller ett block. Kontrollera att de bakre däcken kan snurra fritt, och se till att ATV är säker och kommer inte falla lätt.
2

Använd en skiftnyckel för att lossa tappen bulten på bakaxeln. Lossa det ca 5 eller 6 hela varv så att åtdragning församlingen att glida.
3

Lossa kedjan dragbultar på båda sidor av svingarmen att kedjan blir väldigt löst.

4

Vrid ett av de bakre däcken, vilket gör att kedjan att glida runt sin väg, tills du hittar ögla. Denna länk kommer att ha ett klipp på den, och kommer att se annorlunda ut än alla de andra länkarna i kedjan.
5

Ta bort clipset på master länken genom att bända isär den med hjälp av en skruvmejsel. Därefter, dra isär huvudlänken, och dra kedjan från ATV.
6

Skjut den nya kedjan till bakdrev och sedan på den främre drevet. Dra sedan tillbaka runt sig själv och koppla in den med dess ingår ögla. Placera klippet befälhavaren länken på toppen av ögla.
7

Justera kedjan till önskad täthet med hjälp av kedjan dragbultar på båda sidor av svingarmen. Se till att båda dragbultar matcha upp jämnt. Därefter, dra åt klacken bulten, återigen med hjälp av en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117468.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.