Hur man gör en Semi Into en Camper

"Semi" är den gängse namn för dragbil med en ledad 18-wheeler lastbil. Många semifinalen är fabrik utrustad med sovhytter, och medan de senaste åren har dessa varit så väl rustade som deras begränsade utrymmet tillåter, erbjöd tidigare modeller bara grundläggande bestämmelse. Eftermontering sådan semi i en husbil, med nya eller bärgade delar, kan ge ett nytt liv till både lastbilen och materialen. Betydande planering är inblandad i ett sådant projekt, och handel av tyngd mot den nivå av förbättringar bör alltid vara en ersättning. Saker du behöver
Semi med sovhytt
Graph papper
takventilen
Isolering
Elektrisk bestämmelse
VVS tillhandahållande
Paneler
Golvbeläggning
Skåp
Vitvaror
Visa fler instruktioner
1

papper Använd diagram för att modellera layout semi konvertering. Noggrant mäta den inre dimensioner sovhytt, sedan överföra dem till rutat papper. Utrymmesskäl diktera att en plattform säng hela bakre väggen är oftast det bästa alternativet, med medföljande förvaring under. En full-size madrass tar upp ungefär halva den tillgängliga golvytan, bortom vilken utrymmet kan användas på det sätt som bäst passar dina specifika ändamål.
2

Delta en truck show eller en fritids (RV) rally, eller tillbringa lite tid i lastbilen och återförsäljare RV, och få veta vilka alternativ som finns tillgängliga för dig. Tala med andra förare vid depåer och resten slutar att lära sig vad som fungerar bäst för dem. Sök på Internet för rädda varv som är specialiserade på återta utrustningen från skadade husvagnar, och byta ut din budget mot vilka apparater och utrustning finns tillgängliga.
3

Formalisera vad du vill från din konvertering, sedan bestämma hur lyxigt det färdiga sovhytt bör vara. Ett kök inte vara ett krav om semi används på sträckor där vägarna mat är lätt tillgängliga, men om många övernattningar spenderas på avlägsna Interstate slip-vägar eller i resten slutar med någon bestämmelse bortom mellanmål automater, besluta om en fullständig hushåll kök med en mikrovågsugn, skulle kylskåp och varmvatten vara en tillgång.
4

Photocopy din planritning när den är klar, sedan använda separata kopior för att rita i din VVS-och elsystem. Det kan vara att en fristående dusch i ett hörn och rinnande vatten till en diskbänk är en prioritet, men om så du måste räkna med alla tankar och utrustning som redan finns under semi. Använda hushållsutrustning skulle kräva tillägg av en tank för att lagra avloppsvattnet tills den kan ventileras på en auktoriserad dumpa station. Ett bra alternativ är en kassett toalett /dusch kombination tillverkas med integrerade färska-och avloppsvatten tankar.
5

Fit minst en takventil först, ovanför köket eller badrummet område, för att ventilera ånga och den varma luften, som byggs upp i slutna utrymmen, om din väg tar dig i delar av landet där värme är ett övervägande. Nästa installera ledningar - antingen en rudimentär 12-volts system med en dedikerad djupurladdningsbatteri och vissa belysning och uttag eller en 120-volts system med en generator och regelbundna uttag för att köra hushållsutrustning och vitvaror. Om VVS för ett handfat, en dusch eller en toalett krävs installerar det nästa.
6

Lim material plåt isolering på väggarna, vilket både skyddar semi sovhytt från extrema temperaturer och dämpa bullret från andra förare som kör sina dieslar natten när den parkerades i nära håll. Linje väggar med lätta ark paneler, och installera en tung golvbeläggning att vara dekorativa och att hjälpa till med ljud-och värmeisolering.
7

Fix skåp och hyllor i det återstående utrymmet, och överväga hängande gardiner från gardinstänger för att skapa avskildhet. Faktor i de punkter där tjänster såsom kabel-TV och Internet-anslutningar, kommer att ledas in i semi vid övernattning på väl försörjda rastplatser, och hitta din tv och arbetsplats därefter. Lokalisera ditt kylskåp där tillträde från hytten är bekväm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118381.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.