Hur Wire ett femte hjul Trailer

påhängningshöjder trailers är resor släpvagnar med en förhöjd främre delen. Den förhöjda delen är försedd med ett hänge skumt som liknar en 18-hjuling, enligt vilken ett flak eller pickup ligger och bogsera anslutningar gjorts. På grund av den stora styrkan inneboende i denna design, kan påhängningshöjder släp vara betydligt större och tyngre än konventionella stötfångare-bogsera enheter. Kabeldragning dem är därför en komplicerad och krävande projekt, som måste börja med att utforma de tre separata anläggningar som behövs för yrke och juridiska drift av enheten. Saker du behöver
Graph Pennor papper
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Ta ett ark rutat papper, en penna och ett band mäta. Rita en fullständig plan för de inre dimensionerna hos den femte hjulet trailern, som visar var alla innerväggar, kapslingar och fasta skåp. Fotokopia planen tre gånger när du är klar, sedan lägga originalet med trailerns pappersarbete i fall det behövs igen för senare projekt.
2

Ta en fotokopia, märk den "Exterior 12 Volt" och utforma system som krävs för säker en juridisk bogsering. Det måste finnas en hake plugg vid bogsera anslutning, vilket är konventionellt en runda sju-pin kontakt. Det bör avsluta en sju-ledare som tjänar flera syften: den 10-gauge vita kabeln ansluts till dragfordonet är marken, ansluter 12-gauge blå kabeln elbromsarna, ansluter 14-gauge brun kabel bakljusen /varselljus /registreringsskylt belysning, ansluter 10-gauge svart tråd batteriet charge/12 volt, ansluter 14-gauge gula ledningen till vänstersväng /bromsljus, ansluter 14-gauge gröna kabeln rätt tur /bromsljus och 14 - mäta lila ledningen förbinder backup lampor
3

Ta andra fotokopia, märk den "Interior 12 Volt" och utforma de system som krävs för fjärr camping,. detta är driften av femte- wheel trailer från inbyggda batterier när ingen anslutning till nätet är tillgängligt. Först rita in placeringen av djupurladdningsbatteri eller bank av batterier, då deras anslutning till både den svarta kabeln från ramen och från en konverterare laddare som kommer att komplettera dem upp när den är ansluten till elnätet. Det måste finnas ett 12-volts säkring eller överspänningsskydd-board omedelbart nedströms från batterierna.
4

Design de kretsar som kommer att utföra den 12-volts coach bestämmelse, och rita dem på planen med hjälp av olika färger för olika kretsar. Det måste finnas belysning bestämmelse innehåller växlar, särskilt i områden som kök och badrum där verksamheten utförs som kräver koncentration. Det bör finnas uttag på ett bra läge i femte hjulet trailern att tillåta användning av 12-volts apparater och utrustning, och någonstans att en inverter kan vara ansluten för att tillhandahålla 120-volts ström från batterierna, t.ex. nära TV och i pentryt.
5

Ta tredje fotokopia, märk den "Interior 120 Volt" och utforma de system som krävs för inflyttning vid anslutning till elnätet, antingen på campingplatser eller när den är full-timing. Det måste vara en tung shore-anslutningssladd avslutas i en 30 - eller 50-amp plugg som dikteras av bestämmelsen i femte hjulet, typiskt någon enhet utrustad med dubbla luftkonditioneringar måste ha en 50-amp-anslutning, kan andra enheter vara funktionella på en 30-amp-anslutning.
6

Använd olikfärgade pennor att rita i 120-volts kretsar. Stranden-anslutningskabel måste anslutas till en brytare ombord precis som de i vanliga "pinnar och tegelstenar" hem, från vilken kretsarna ska köras. Det måste finnas en konverterare laddare monteras nära de 12-volts batterier för att hålla dem toppade upp när den är ansluten till elnätet. Mest fritidsfordon belysning är 12-volt även när den är ansluten till elnätet, men det kan vara bra att ha extremt starkt ljus över pentryt eller i områden som reserverats för fritidsintressen. Det bör finnas butiker överallt att makt kan krävas för att minimera behovet av förlängningssladdar i små gränserna för släpvagnen. Ombud i byssan och badrum måste vara av jordfelsbrytare typ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118526.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.