Hur är förgasarmotorer ATV påverkas av Altitude?

Förgasare utnyttjar en känslig balans av bränsle och luft blandningen för att driva en förbränningsmotor. Avståndet vid eller över havet som en förgasare kör påverkar bränsle luftblandningen nivå. På grund av detta, måste du kalibrera en förgasare för det specifika avståndet över havet där det körs. Venturieffekten och Förgasare

En förgasare använder venturieffekt att administrera en korrekt bränsle-luft blandningsförhållande. Venturieffekten säger att när en vätska eller gasflöden genom ett smalare utrymme, minskar dess hastighet ökar och dess tryck. Inom luftflödespassagen eller fat av en förgasare är ett avsnitt som kallas "venturi." Detta avsnitt av luftflödespassagen liknar slangen i ett timglas: röret blir trängd. Luft passerar genom pipan och sedan genom venturirör. När detta inträffar, minskar hastigheten av luft ökar och trycket. Denna minskning i tryck orsakar bränsle som skall tryckas ut ur utströmningsmunstycket och in i insugningsröret.
Höjd och lufttäthet

När du klättrar högre upp ett berg, luftens densitet minskar. Detta resulterar i svårigheter att andas och andnöd. Detta beror på att luft molekyler är mer utspridda, ger mindre syre att andas. En förgasare påverkas i stort sett samma sätt. Eftersom syre krävs för att förbränna fossila bränslen, den högre höjden med motor som fungerar, desto svårare blir det att bränna bensin eller diesel.
Förgasare och höjd

förgasare är kalibrerade för att arbeta vid en viss höjd - dvs luftens densitet nivå - höjd kommer att påverka prestandan. Standarden förgasare kalibrering vid havsnivå operation är cirka 14,6-till-1-förhållande. Detta innebär att för varje 1 enhet bränsle bränns, kan 14,6 enheter av luft som används vid förbränning. Men om en förgasare utnyttjat denna samma kalibrering vid en högre höjd, skulle luft-till-bränsleförhållandet blir mer rik, alltså mer bränsle skulle brännas jämfört med luft under förbränningsprocessen. Som en sida noterar, skulle ett rikare förbränning använder mindre luft till bränsle jämfört med 14,6-till-1-förhållande, en magrare förbränning skulle använda mer luft till bränsle
Förgasare Calibration

För att upprätthålla god motorns prestanda på högre höjder, hjälper det att kalibrera din förgasare. Om en förgasare ATV var att bibehålla den standard 14,6-till-1 at-sea-level-förhållande, säger på 4.000 meters höjd, skulle det bränsle-luft blandning påverkas. Eftersom luften skulle vara mindre tät på en högre höjd, skulle förgasaren liknar nära en rikare kalibrering, säg en 11-till-en luft-till-bränsle-blandningen. Därför, på högre höjder, måste du justera ATV förgasaren för att tillåta mer luft att passera genom den under förbränningsprocessen. Enligt förgasaren tillverkande företag, Edelbrock, "använda regeln för: '2% smalare per 1.500 fot" "i höjd ökar. Men på grund av de olika förgasare designer, titta på höjd diagram för din specifika förgasaren för att veta hur din förgasare bör kalibreras i din ATV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118379.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.