Min 2000 Yamaha Blaster inte springa

avbröts under 2006, var Yamaha Blaster en sportig quad utformad för att ge ryttare med manöverbarhet och fart. Den ATV presenterade en 195cc motor som varvade snabbt, presenterade sex hastigheter och hade en manuell koppling som tillät ryttare ett stort mått av lyhördhet. För dessa Blasters släpptes år 2000, förväntas Yamaha möjligheten av mekaniska problem, erbjuder ägarna en lista över felsökningstips och råd i sin bruksanvisning, organiserat enligt systemet. Saker du behöver
Bensin (blyfri) katalog tändstiftsnyckel
Compression mätare
butik trasa
NGK B8ES eller DENSO W24ES tändstift
Tändstiftsgap Tool Review
Visa fler instruktioner
Bränslesystem
1

Kontrollera bränslesystemet först om Blaster startar inte. Börja med att inspektera hur mycket bensin i bränsletanken.
2

Refill med blyfri bensin om tanken är tom och starta motorn.
3

Vrid bränslekranen, som ligger på vänster sida av blaster, till "RES" för att komma till reservtank om det endast finns en liten mängd bensin. Starta motorn.
4

Kontrollera skicket på bränsle om bensintanken redan innehåller tillräckligt med bränsle. Om det verkar gummy eller vattnig, kan bränslet vara förorenade. Ta Blaster till en mekaniker för att tömma tanken och fyll det med nytt bränsle.
5

Vrid bränslekranen och ta bort bränsleledningen om bensinen ser fräsch. Undersök bensinen inuti röret. Om inget bränsle är närvarande, då måste bränslekranen är sannolikt igensatt. Ta Blaster till butiken för att få dem rensa systemet. Addera Compression
6

Ta ut tändstiftet för att testa för kompression. Tändstiftet är beläget i Blaster s encylindriga, belägen på undersidan av sitsen. Ta bort tändhatten för hand, vrid sedan tändstiftet moturs med en tändstiftsnyckel och försiktigt ta bort pluggen.
7

Infoga en kompression mätare i tändstiftshålet och driva kick starter. Komprimering mätning bör vara mellan 140 och 160 kg.
8

Ta Blaster till butiken för att få en mekaniker att undersöka detta system om komprimering läsning är långt under 140 kg.
9

Gå vidare till nästa avsnitt om komprimering behandlingen är normalt. Addera Tändning
10

Undersök skick tändstiftet. Ersätt den med en ny NGK B8ES eller DENSO W24ES pluggen om elektroden verkar brända, sprött och vitt, eller knäckt.
11

Torka elektroden med en trasa om den är våt.

12

Fäst tändhatten och jorda tändstiftet i chassit.
13

Ge startmotorn en stark spark och observera gnistan. Om gnistan är stark, är tändsystemet fungerar. Ställ in tändstiftets elektrodavstånd mellan 0,7 och 0,8 mm (ca 0,030 inches)
14

. Tändstiftet gapet är mätning av utrymmet mellan krok i ena änden av tändstiftet. Långsträckta denna lucka genom att försiktigt sträcka kroken utåt med hjälp av en gnista verktyg stiftgapet. Förkorta avståndet genom att trycka tändstiftet mot ett fast underlag.
15

Kick startmotorn igen. Om gnistan är fortfarande svag, eller om det inte finns någon gnista alls, är tändsystemet trasig. Ta Blaster till butiken för reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118355.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.