Installationsinstruktioner för en RV Generator

Termen fritidsfordon eller RV, används för att beskriva A-, B-eller C-klass husbilar och några bogserade resor släpvagnar. De har normalt en tillverkare utrustat generator eller ett lastrum förkonfigurerad för att acceptera en som tillval. Generac-Guardian, Powermate och Cummins-Onan är RV branschens vanliga generator leverantörer. "RV generator" är en lös term som används för att beskriva enheter som körs vid jämförelsevis höga varv per minut (RPM) när du skapar en jämförelsevis låg volym av bullerstörningar. Installera en generator i en generator-ready bay, eller en vik som tidigare har haft en generator är ett komplicerat projekt. Saker du behöver
Generator Review Fuel line
Avgas /Ljuddämpare systemet
Wire
Terminalanslutningarna
Tryckvippströmställare
Gräsklippare batteri
batteri fack och fästband
30 - eller 50-amp uttag
tillverkarnas litteratur
Automotive Toolkit Review Avbitare
Wire strippor
Visa fler instruktioner
1

Bestäm bästa plats för RV generatorn som ska installeras. Helst använder lastrum från vilket en tidigare generator har tagits bort, eller en generator-ready plats som beskrivs av din RV tillverkaren. Dessa platser kommer att ha förinstallerade kablage och ett utjämnat-off bränsletillförseln linje, och kan även ha ett avgassystem /ljuddämpare systemet.
2

Installera ett kabelnät, eller kontrollera en redan existerande kabelnät. Du kan välja att driva generatorn med strömbrytaren på generatorns inbyggd manöverpanel, eller infoga en fjärrutlösare som startar och stoppar generatorn inifrån fordonet. Om du vill ha en fjärrutlösare kör en 14-gauge twin-core kabel till platsen för fjärrutlösare från generatorn bay, följ sedan omkopplaren tillverkarens instruktioner för att koppla en vippströmbrytare, korrekt kallas en "momentan knuff" switch, och skyddas den positiva sidan med en inline 5-amp säkring.
3

Montera en dedikerad startbatteri att tjäna generatorn, skulle förläggas till ett batteri fack med fästband eller lås. Beakta generatorn tillverkarens litteratur om dragningen av batteriet till kontrollpanelen så generatorn debiterar den när du kör, liksom RV motorns Generatorn laddar chassit batteri. Generatorn tillverkarens instruktionsbok ska också ge detaljerna på önskad batterikapacitet, en ridning gräsklippare batteri är oftast tillräckligt
4

Kör en svart sex-mätare tråd mellan den negativa polen på batteriet till jord, och köra. sex-gauge röda kabeln mellan placeringen av batteriet till platsen för generatorn.
5

Installera generatorn in i lastrum. Se till monteringar bushed med insatser vibrationskontroll för att minska överföringen av vibrationer från kör generatorn till RV. En generator är marken vanligen sker genom chassit fästen, så se kontakterna är rena och fast. Använd alla de fästen som medföljer generatorn och observera tillverkarens detaljerade instruktioner.
6

Anslut förinstallerade avgas /ljuddämpare systemet, om sådan finns. Parning generatorns avgasporten med avgas /ljuddämparen inloppet begära införande av en längd av egenutvecklad avgasslang tillgängliga från alla Biltema. Avgas /Ljuddämpare tillverkningen är en specialist färdighet, så om inget system är förinstallerat har en ljuddämpare butik tillverka och installera en för dig
7

Anslut fjärrstyrd start kablar -. Om sådan - till terminalerna märkta för detta ändamål, vanligtvis placerade på generatorns kontrollpanel. Anslut den sex-mätare röda kabeln till batteriets pluspol och till terminalen på generatorn märkt "live feed" - eller liknande. Terminalen kan vanligtvis hittas nära startmotorn. Bensinpump, kommer elektrisk choke och starter frånkoppling kontroller vara typiskt automatisk, och en säkring panel bör också byggas in i aggregatet.
8

Run tre-core typ-UF tråd betyget för generatorns topp strömstyrkan från generatorn till lastrummet där marken strömsladden lagras. Anslut den svarta eller röda kabeln till generatorns eluttaget, vanligen nära den cylindriska lindningar bostäder eller på kontrollpanelen. Anslut den vita negativ tråd och de gröna jordledningar till sina respektive terminaler som tydligt präglas av generatorn tillverkaren
9

Anslut kabeln i lastrummet till antingen en 30 -. Eller 50-amp uttag som lämpligt för din RV, observera alla anvisningar om polaritet och isolering.
10

Ta av locket från redan existerande bränsleledningen och anslut den till generatorns inloppsröret, som kommer att ligga nära förgasaren eller bränsleinsprutningsstyrning port. Fuel line tillverkning och installation är en potentiellt farlig projekt som kräver expertis, så om ingen linje är förinstallerat har en specialbutik tillverka och installera en åt dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118276.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.