Hur Koppla Camper batteri till min Tacoma

Toyota Tacoma lastbil kan utrustas med en lastbil säng husbil, och det kan dra en släpvagn husbil. Båda stilar för husbil nytta av att ha en djupurladdningsbatteri tillägnad "hus"-kretsar för att driva lampor, 12-volts uttag, utrustning och tillbehör. Detta kallas för en "coach batteri," medan Tacoma motor batteri ordentligt kallad "chassi batteriet." Det är viktigt att tränare makten inte dras ur chassit batteriet. En elektronisk enhet - batteri isolator - separerar de två batterier och system, medan det tillåter generatorn att ladda dem både från den fungerande motorn. Saker du behöver
Wrench
Automotive elektriska verktygslåda
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa kablarna från chassit och från tränare batterierna.
Sida 2

Konsultera litteraturen levereras med isolatorn för att bekräfta ditt fordon och isolator följer branschstandard ledningar. Typiskt, isolatorer har två tunga terminaler. Använd crimp-på ögla kopplingar för att skapa en körning av fyra-mätare red-isolerad tråd mellan isolatorn terminalen märkt "chassi" och chassit batteriets pluspol. Se till preexisting kabeln från Tacoma s generatorn till den positiva polen av chassit batteriet är ostört.
3

Använd crimp-on ögla kontakter för att skapa en körning av fyra-gauge röd-isolerad tråd mellan isolatorn terminalen märkt "coach" och den positiva polen på husbil batteriet.
4

Anslut den negativa polerna hos båda batterierna till jord. Om coachen batteriet inte har en redan existerande negativ koppling till jord, skapa en med hjälp av fyra-gauge wire ärm i svart isolering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118254.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.