Hur du ändrar locket på en Jensen Vent på en RV Tak

fritidsfordon, eller husvagnar, nästan universellt har vev-up ventilerna på deras tak som är avsedda att öppnas för att släppa uppvärmd luft och stängda för att förhindra regn från att komma in i fordonet. De ventilationsöppningar i taket är vanligtvis 14 inches square och utlopp täcker, eller lock, är vanligtvis 15 ½ inches square. RV tillverkning och eftermontering industrier installera brukar vent lock tillverkade av Jensen, Ventline eller Elixir. Den korrekta metoden att byta en trasig ventil lock bestäms av stilen av gångjärnet, Jensens kallas en "piano gångjärn." Saker du behöver
ersätter Jensen vent lock
Skruvmejsel bar
Pry
Hammer
Tång
Visa fler instruktioner
1

Använd vevmekanismen att öppna ventilen ungefär 3 inches.
2

Använd din skruvmejsel för att ta bort skruvarna i vardera änden av gångjärnet som håller gångjärnspinnen på plats. Placera skruvarna på ett säkert ställe.
3

Gör ett spett, skära av en rak 3-tums längd från en robust metall klädhängare. Håll spett till endera änden av gångjärnspinnen, och använda din hammare för att knacka på spett 2 inches i mottagaren. Ett motsvarande 2 inches av gångjärnstappen kommer att frigöras från den andra änden av gångjärnet. Avlägsna spett, med dina tång om det behövs, och satte den på ett säkert ställe.
4

Använd dina tång för att dra gångjärnet hela vägen ut ur den andra änden av gångjärnet. Sätt gångjärnstappen på ett säkert ställe.
5

Lyft gamla Jensen locket bort från den del av pianogångjärnet permanent fäst på RV taket. Gratis pivot mekanism från centrum av vent locket genom att slira på den runda stift i slutet av påverkningshävarmen ur det runda hålet i slutet av skjutreglaget. Kassera det gamla locket.
6

Sätt den nya Jensen locket på plats. Slip den runda stift i slutet av manöverarmen i det runda hålet i den nya skjutreglaget. Placera den gångjärnsförsedda änden av den nya locket i position, vilket garanterar att tänderna på det nya locket align prydligt med tänderna i den del av gångjärnet permanent fastsatt RV taket.
7

Slip gångjärnet stift tillbaka till vardera änden av mottagaren och använda din hammare för att knacka det försiktigt inåt tills den är helt installerad. Använd din brytjärnet att knacka ett litet avstånd längre inåt, lika med längden av fästskruvarna.
8

tillbaka fästskruvarna vid vardera änden av gångjärnsbulten mottagaren. Veva den nya ventilen locket stängt om så önskas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118277.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.