Hur man installerar en Power Converter i en RV

Fritids fordon (husvagnar) är utformade för att vara helt funktionell utan en 120-volts växelström (AC) land eller generator anslutningen. Oftast den enda RV tillbehör som inte kommer att köras från ett 12-volts likström (DC) källa är luftkonditioneringar och TV. För 12-volts källa ska fungera, måste coachen batteriet hållas laddas. Detta uppnås genom ett batteri isolator när motorn är igång, och med en kraft konverter när RV är ansluten till landström. Installera en effektomvandlare till den befintliga 12-volts "hus" kretsarna i en RV är ett enkelt och givande projekt. Saker du behöver
Wrench
Ström Skruvar omvandlare
Skruvmejsel
voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Bekräfta att landanslutning till RV har kopplats bort. Lita inte på att kasta switchar eller ta bort brytare, ta bort navelsträngen från dess utlopp. Om du har en generator, kontrollera den är avstängd.
2

Använd en skiftnyckel för att koppla bort tränaren batteriets jordkabel.
3

Fixa effektomvandlaren stadigt på plats på en plats där värmen åt kommer lätt avledas. Vissa enheter har en inbyggd kylfläkt, och platsen måste tillåta sin obehindrad funktion. De flesta enheter har inbyggda fästen eller utsvängda paneler utskjutande från sidorna med hål i dem för fastsättning. Använd skruvar som är lämpliga för underlaget där kraftomvandlaren kommer att bifogas.
4

Rådfråga tillverkarens litteratur om elektrisk anslutning och följ dessa instruktioner. En typisk spänningsomvandlare kommer att ha en terminal för ett 110-volts varmtråd från stranden kraftkälla, oftast svart eller blå, en terminal för en 110-volts negativa kabeln från stranden kraftkälla, oftast vit, en terminal för ett 12 - volt varmtråd till tränare batteri, oftast röd eller svart, och en terminal för ett 12-volts negativa kabeln till marken, också oftast vit.
5

Återställa den negativa anslutningen till tränare batteriet.

6

Anslut RV navelsträng till dess strand strömkälla.
7

Använd en voltmeter för att testa kraftomvandlaren utgång över DC varmt och jordterminaler tråd. Effektomvandlaren bör ge en jämn ström tillförsel av strax under 14 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118125.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.