Motor Home Holding Tank Treatment

Toaletter och handfat i husbilar är mycket lika dem i ditt hem. Du fäller du spaken för att spola toaletten och vrid kranen för att starta vattnet flödar. Skillnaden är att istället för att försvinna in i avlopp, är avfall lagras i uppsamlingstank under husbilen. Korrekt behandling av dessa tankar är viktigt att hålla luktar ner och göra tömning av tankarna lättare. Typer av Septitank behandlingar

Generellt när Septitank behandlingar diskuteras konversationen handlar om kemikalier tank underhåll. Dessa produkter minskar lukt och hjälpa smälta fasta ämnen. Äldre märken kan innehålla formaldehyd, vilket inte är så miljövänlig som de nyare märken.

Dessa produkter kan vara kemiska, som innehåller en parfym att maskera lukter och kemikalier som dödar bakterier i tanken. Detta är den billigaste typen, åtminstone vid första köpet. En faktor att beakta när man jämför kostnaderna är att denna typ skall läggas till tanken ofta.

Annat val är enzym behandling, som kontrollerar lukt och liquefies fasta ganska bra så länge tankens temperaturen håller sig inom arbetsområdet av produkten. Liksom kemiska behandlingar dessa produkter måste läggas ganska ofta. Denna typ kan inte användas med annan tank behandlingar. Är den tredje typen av tank behandling

nitrater. Istället för att döda bakterier i tanken denna behandling fungerar för att kontrollera lukt och vätskeform avfall genom att mata dem. Produkten måste användas i en tank som har god ventilation. Eftersom de inte kan blandas med andra typer av behandling, nitrater fungerar bäst i nya husbilar.

Bioaktiva behandlingar innehåller levande bakterier. Dessa bakterier är aeroba och övermanna de lukt-producerande typer av bakterier. Bioaktiva behandlingar är mycket bra på lukt och bryta upp avfallet. De är inledningsvis ganska dyra, men eftersom bakterierna i dem reproducera, bioaktiva användning resulterar i lägre kostnader över tid.

Alla dessa behandlingar finns på lokala RV återförsäljare, stora varuhus och på nätet.


Hur man använder tanken behandlingen

Korrekt tank Behandlingen inleds med tömning av tank. Följ husbilen tillverkarens anvisningar och dränera spillvattentank i en godkänd anläggning. Efter dumpning avfallet, skölj tanken helt med färskt vatten. I en äldre husbil en övergång till någon av de nyare typerna av tank behandlingar bör föregås av en mycket noggrann rengöring av tanken med ett kemiskt rengöringsmedel speciellt framtagen för ändamålet. När tanken är helt rensade

, stänga dräneringsventiler och lägga till en gallon eller två av färskvatten till tanken. Tillsätt rätt mängd tank behandling till toaletten och spola den att leverera treaiment till tank.

Gråvatten spillvattentank (vilken tjänst diskbänk avlopp) behandlas genom att placera behandling i diskhon och skölja det ner i avloppet med färskvatten. För endera typ av tank följ paketet riktningar för att bestämma den korrekta mängden av behandling för din tank. Du måste känna till kapaciteten av dina tankar, i liter, för att göra denna bestämning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117500.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.