Hur Wire en Onan Generator till min RV

Alla slutna camper med hjul, som används för nöje eller komma bort från vanliga liv, skulle kunna kallas ett fritidsfordon eller RV. Normalt är dock termen "RV" används för att beskriva ett A, B eller C-klass husbil. Resor trailers som släpas och sommarlägret toppar som är knutna till sängar pickup vanligtvis inte har generatorer monterats av tillverkaren. A-och C-klass RVs brukar göra, och B-klass RVs brukar ha ett lastrum förkonfigurerad för att ha en monterad som ett alternativ. Ledningar en Onan generator som installerats av tillverkaren, eller installeras i en generator-ready bay, är en enkel projekt. Saker du behöver
Wire
Terminalanslutningarna
Tryckvippströmställare
Gräsklippare batteri
batteri fack och fästband
Tillverkarens litteratur
Skruvmejsel
Justerbar Wire skiftnyckel
fräsar
Wire strippor
Visa fler instruktioner
1

Installera kabelstammen som tillåter generatorn att fungera. Bestäm om en fjärrkontroll för att starta och stoppa generatorn är viktigt, eller om med strömbrytaren på generatorns fascia kommer att vara tillräcklig. Om en för fjärrstyrd start /stopp-run switch krävs, köra en tvilling-core 14-gauge tråd från generatorn till platsen för växeln, och bifoga en vippströmbrytare enligt omkopplaren tillverkarens instruktioner. Ett tryck på toppen av vippan kommer att orsaka generatorn att starta, trycka ned vippan kommer att orsaka generatorn att sluta. Bytet kommer att återgå till en central, icke-funktionella läge när inte deprimerad. Anslut den dubbla kärnor tråd till terminalerna på generatorn kontrollpanel, vilket kommer märkas tydligt, med flatstift.
2

Installera kabelstammen som tillåter generatorn att fungera utan en avlägsen starter anläggning genom att ansluta en strömförande ledning direkt till generatorn kontrollpanelen. Typiskt generatorns marken kommer att ske genom sina fästen på RV chassi. Observera Onan installationsinstruktioner för strömförande ledning, som vanligtvis kommer att knytas till en gängad bultpistol. Om detta är fallet, bifoga en ögla terminal till slutet av tråden från särskilda batteriet och fäst det på plats på den gängade fångenskap mutter med en låsbricka, en vanlig bricka och därefter en bult. Starter frånkoppling, bränslepump kontroll och elektrisk choke kontroll kommer alla att vara automatisk.
3

Installera kabelstammen som överför el från generatorn till RV. Kör tråd från placeringen av generatorn till insidan av lastrummet avsatt för lagring av stranden nätsladden. Använd typ-UF tråd betyget för strömstyrka som skapats av din generator. I generatorn slut ansluta live wire till en tydligt markerad isolerade gängad bult med en ögla terminal fäst på plats på den gängade fångenskap mutter med en låsbricka, en vanlig bricka och därefter en bult. Anslut den negativa ledningen till den negativa terminalen på samma sätt, samt jordkabeln till jordanslutningen på samma sätt. Vid utgången i lastrummet ansluta kabeln till ett uttag som föreskrivs för strömstyrkan efterfrågan på din RV och motsvarande strömstyrka leverans av din generator, antingen 30 eller 50 ampere. Noggrant observera utloppet tillverkarens anvisningar om polaritet.
4

Installera ett startbatteri tillägnad generator, förlitar sig så börjar makten inte på och /eller bryter coach eller batterier chassi av RV. Wired korrekt, kommer batteriet laddas genom att köra generatorn, precis som chassit Batteriet laddas genom chassit motorn. Rådfråga generatorn tillverkarens litteratur om batterikapacitet, typiskt en åkgräsklippare batteri utför tillräckligt. Leta rätt på batteriet när det inte kommer att bli föremål för överskottsvärme eller Odämpad vibrationer. Montera den i ett eget batteri fack, och fäst den på plats med bandet eller metallspänne medföljer facket. Använd black färgkodade 6-mätare tråd för att ansluta den negativa terminalen till marken, och använda röd färgkodade 6-mätare tråd till pluspolen till terminalen markerad på Onan generator, vanligen på eller nära startmotorn.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118216.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.