Hur du justerar toe-in på en Honda fyrhjuling

Kontroll "tå" på något fordon egentligen innebär kontroll av framhjulen för parallell inriktning. Den tärna toe-in kommer från någon som går pigeon rättning med sina skor pekade inåt när de går. Många fordon kräver framhjulen vara exakt parallella. Justering av toe för en fyra hjul är i grunden detsamma som att justera toe på en racerbil eller en familjebil. Saker du behöver
Wrench set
Måttband
1, åtta tums bit 1/2-tums tjock, MDF spånskivor, med fyra meter lång
motorsåg
Carpenter torget

Visa fler instruktioner
Kontroll av toe-in på en Honda fyrhjuling
1

Mät och registrera diameter Hondas framhjulen. Diametern är en linje som skär en cirkel i exakt två halvor, i detta fall cirkeln skulle vara hjulet.
2

Klipp två bitar av 1/2-tums tjock MDF spånskivor, åtta inches bred av diametern på ett framhjul, plus fyra inches, långt. Använd en snickare torg och göra kantat. Markera en mittlinje vinkelrätt mot längden på de två individuella brädor.
3

Placera de två styrelser, en mot varje framdäcket, med mittlinjen varumärke i linje med centrum av hjulet. Var noga med skivorna stödd tätt mot hjulen och att hjulen pekade relativt rakt fram.
4

Mät och notera avståndet mellan skivorna, på framsidan av kortet, på en höjd på ungefär en tum från marken.
5

Mät och anteckna avståndet mellan skivorna på baksidan av kortet, på en höjd av ca en tum från marken.

6

Beräkna skillnaden mellan de två inspelade mätningar. Om skillnaden t ex är 1/4-tums och den främre åtgärden är mindre än den bakre tån är "1/4-inch rättning i". Om mätningen är mindre i ryggen tån är "1/4-tums rättning ut".
7

Lossa de två låsmuttrar finns på varje ände av styrningen eller styrstag, med två öppna end nycklar. En nyckel för att hålla stången änden och en att vrida låsmuttern.
8

Vrid styrstaget eller styrstång i en riktning för att höja tån eller i motsatt riktning för att minska tå. De flesta tå justeringar kan göras antingen med en vänster eller en rätt styrstång, och får inte kräva justering på båda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118063.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.