Felsökning av Kawasaki Lakota 300

Släppt av Kawasaki från 1995 till 1999, den Lakota 300 göra för nytta quad krävs regelbundet underhåll och regelbunden service. Utan detta underhåll, och även med det, kan quad upplever periodvis problem som hindrade den från att starta eller köras. Under dessa tider, uppmuntrade Kawasaki ägare att systematiskt felsöka fyrhjuling och utföra eventuella smärre reparationer eller service som behövs för att få quad tillbaka på banorna igen. Saker du behöver
skiftnyckel
Tänger
Clean butik trasor
1 msk bakpulver
1 kopp vatten
12-volt, 14 ampere-timmar ersättningsbatteri
12-volts batteriladdare
Blyfri bensin
Motorolja
luftrenarelementet
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap Tool Review NGK D8EA byte tändstift
Wire tjockleksmätare

Visa fler instruktioner
Starta
1

Kontrollera Lakota 300 elsystem om quad upplevelser startproblem. Börja här kontrollen med huvudsäkringen, placerad under den bakre delen av Lakota sätet på batterihållaren.
2

bort huvudsäkringen med en tång och inspektera. Om den centrala anslutningen bryts, då säkringen gått. Ersätt den med en ny 30 amp säkring.
3

Felsöka Lakota batteri nästa. Ta bort både den Lakota säte och baksidan av batteriet ärendet för att komma åt batteriet.
4

Skruva och ta bort batteriet vent slangen. Haka loss batterihållaren, batterikabeln från minuspolen och sedan koppla bort batterikabeln från pluspolen. Lyft försiktigt ut batteriet ur fallet.
5

Rengör batteripolerna om uppbyggnaden har samlats. Använd bakpulver blandat med vatten för rengöring.
6

Byt ut batteriet om den är skadad eller om polerna är spruckna. Den Lakota 300 tar en 12-volt, 14 ampere-timmars batteri.
7

Använd en separat batteriladdare för att ladda batteriet fullt till 12,8 volt.
8

Omvänd steg batteribyten att installera om Lakota batteri.
9

Försök att starta motorn igen. Om motorn inte går att slå över, då det elektriska systemet är förmodligen fortfarande trasig. Ta Lakota till butiken för inspektion och diagnos.
Running
10

Kontrollera bränsletillförseln, luftfilter och tändstift om Lakota 300 motor går ojämnt eller misständningar.
11

Kontrollera att både bränsle-och oljetankar är fulla. Den Lakota 300 tar blyfri bensin med ett lägsta researchoktantal på 91 och SAE 10W30, 10W40, 10W50, 20W40 eller 20W50 motorolja.
12

Kontrollera Lakota bränslesystem för att säkerställa att inget skräp har samlats i detta system som begränsar flödet av bränsle. Börja här kontrollen genom att vrida bränslekranen till "ON" läget.
13

Skruva den nedre änden av förgasaren avloppsslangen och kör den i en uppsamlingsbehållare.
14 < p> Släck avtappningsskruven två eller tre gånger för att dränera förgasaren. Om dränerade bränslet innehåller vatten, smuts eller gummy bränsle, sedan bränslesystemet har förorenats. Tappa av Lakota bränsletank helt och tanka med ren, icke-förorenat bränsle eller ställa en skicklig mekaniker att utföra denna reparation.
15

Lokalisera renare luft elementet intill, ligger på vänster sida av Lakota nära motorn. Ta bort pluggarna och luftrenare skruvar locket och täcka för att komma luftrenaren.
16

Dra luftrenarelementet försiktigt ur sitt hus och kolla inloppet tarmkanalen för smuts. Om det är något smutsigt, använd en ren, luddfri handduk att rengöra uppbyggd från inloppet tarmkanalen. Om det är mycket smutsigt eller igensatt, byt ut den mot en ny luftrenarelementet.
17

Torka insidan av airboxen med en fuktig, ren handduk och torka den grundligt. Sätt tillbaka luftrenarelementet, omslaget och alla skruvar.
18

Kontrollera tändstiftet nästa. Den Lakota 300 har ett tändstift, som ligger inne i motorns encylindriga.
19

bort tändhatten och skruva bort pluggen med en tändstiftsnyckel. Om isolatorn spets är smutsig eller brända, byt tändstiftet med ett nytt NGK D8EA plugg.
20

Mät gapet tändstiftet med en trådtjocklek mätare. Det bör mäta mellan 0,024 och 0,028 inches. Om inte, ställ in avståndet till denna bredd med en gnista verktyg stiftgapet.
21

tillbaka tändstiftet och tändhatten. Om motorproblem fortsätta, ta Lakota 300 in för reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118630.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.