Hur man testar en elektronisk tändning

Elektroniska tändningar, såsom de som används på en motorcykel och snöskoter, starta motorn med en knapptryckning på instrumentpanelen. Dock kan dessa fritidsfordon har också en pull start som kan användas om den elektriska start inte fungerar. För att undvika behovet av pull start, kontrollera den elektriska tändningen i början av säsongen innan du börjar rida fordonet. Saker du behöver
Batteriladdare
Voltmeter
testlampan Review, Digital volt /ohm mätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att batteriet registrerar 12 volt genom att ansluta den till en batteriladdare eller en voltmeter.
2

Lokalisera de positiva och negativa kablarna från styrenheten.
3

Clip ledningen för testet ljuset till den negativa polen på batteriet. Tryck sonden av testet ljuset på den positiva tråden i styrenheten. Makt är närvarande om testet tänds.
4

Fäst ledningen för testet ljus till den positiva batteripolen. Tryck sonden av testet ljuset på jordkabeln. Marken är bra om testet tänds.
5

Placera ledningarna för digitala volt /ohm mätare på picupspole att testa trigger signalen. En ledning bör vara på den positiva polen på batteriet och den andra på en metall marken.
6

Tryck på "Start"-knappen för att starta motorn. Du bör se en spänning signal på pluskabeln.
7

Tryck sonden för testet ljuset på den positiva polen på picupspole samtidigt som du trycker på "Start"-knappen. Testet ska tändas. Upprepa detta steg på den negativa polen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118080.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.