Felsökningstips för Polaris Sportsman 500

Grundades 1954, började Polaris Industries första tillverkning ATV (all-terrain vehicles) 1985. Detta gav företaget över 25 års ATV erfarenhet när det släppt en ny modell av Sportsman 500 för 2011. Polaris konstruerade detta verktyg ATV för jakt och turridning, och företaget erbjuder ett antal felsökningstips för vanliga problem som kan uppstå. Inte välter

Om motorn inte startar över, föreslår Polaris tre potentiella problem och lösningar. Först kan det vara låg batterispänning, och ägare bör försöka att ladda batteriet till 12,8 VDC. Två andra problem kan vara att det finns lösa anslutningar på batteriet eller på solenoiden. I båda fallen bör ägarna kontrollera och dra åt alla anslutningar.
Startar inte
p Om motorn slår över, men startar inte, är det möjligt att ATV är ute av bränsle. Om detta visar sig vara fallet, fylla tanken. Vänd sedan cykeln nyckeln till "på" tre gånger under fem sekunder, vid vilken punkt motorn ska starta om brist på bränsle var problemet. Det är också möjligt att vatten är närvarande i bränslet eller att bränslet är för gammal, i vilket fall det måste tömmas och återfyllas. Om det finns felaktiga tändstift eller ingen gnista kommer till dem, då tändstiften bör inspekteras och bytas ut vid behov. För tre andra potentiella problem (ett igensatt bränslefilter, vatten /bränsle i vevhuset eller mekaniska fel), rekommenderar Polaris som ägare ser en Polaris-återförsäljare.
Baktändning

Om motorn slår bakut, är det möjligt att det finns en svag gnista, ett felaktigt tändstift gapet, gammal eller vattendränkt bränsle, eller lösa anslutningar tändning. Ägarna bör inspektera /rengöra /byta tändstift, ställa rätt gapavstånd, dränera och byt bränsle och kolla /dra åt alla anslutningar, respektive. För andra möjliga problem, t.ex. felaktigt installerad tändstift kablar, felaktig tändning, eller läckande avgaser komponenter, rådfråga en Polaris-återförsäljare.
Stalling /Feltändning

Om motorn går ojämnt, spiltor eller misständningar, är det möjligt att det är smutsiga eller defekta tändstift, som måste kontrolleras, rengöras eller bytas ut i enlighet därmed. Det är också möjligt att det finns låg batterispänning. Den 2011 Scrambler 500 batteri måste laddas till 12,8 VDC. Dessutom kan det vara felaktiga eller vattenfyllda bränsle, vilket måste tömmas och ersättas. Motorstopp kan hända om en ryttare startar /stoppar utan tillräcklig uppvärmning. I så fall bör en ryttare låta motorn helt värma upp innan operationen. En återförsäljare bör konsulteras om det finns ett igensatt bränslefilter, en omvänd hastighetsbegränsare fel, slitna /defekta tändstift kablar plugg, elektroniskt gasreglage fel eller någon form av mekaniskt fel.
Överhettning

Om Sportsman 500 motorn är överhettad, kan det vara så att det finns skräp fastnat i skärmen. Skräpet måste avlägsnas före ytterligare användning. Det är också möjligt att radiatorn är ansluten. En ägare kan ta hand om detta genom att använda en trädgårdsslang för att tvätta skräp från kylarens lameller. Polaris varnar att kraftfulla slangar (dvs. från högtryckstvättar) kan skada och deformera dessa fenor och därför inte bör användas.
Stopp /förlora makten


När Sportsman 500 stannar eller förlorar makt, kan detta bero på att det inte finns tillräckligt med bränsle. Ägarna bör fylla på bränsle och vrid cykeln nyckeln till läge "på" tre gånger innan du försöker starta motorn igen. Om detta inte är problemet, kan det vara så att det finns en skadad eller igensatt bränsle avluftningsledning, som ska inspekteras eller bytas ut vid behov. Motorn kan även stanna om det finns urvattnad eller fel bränsle, som måste tömmas och ersättas. Tändning anslutningar ska kontrolleras och dras åt, och tändstift bör rengöras och bytas ut vid behov. Om motorn fortfarande förlorar makt, är det möjligt att det finns defekta tändstift kablar, reverse hastighetsbegränsare eller elektroniskt gasspjäll fel kontroll eller annat mekaniskt fel, som alla förtjänar en resa till en Polaris återförsäljare för reparationer.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117918.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.