Hur Wire en Seven-Pin Trailer Connector

Ju fler funktioner din släpvagn har, desto mer elektriska anslutningar du behöver göra för fordon som bogserar det. Mindre släp behöver bara ledningar för löpning och licens lampor plattan, blinkers och bromsljus. Släpvagnar med elektriska bromsar, back-up lampor eller en batteriladdare för andra tillbehör kräver mer kabeldragning. En sju-poliga släp kontakten rymmer alla funktioner. För att installera en, måste du veta hur man hittar lämpliga anslutningspunkter i bilens kabelstam, installera snap-lås skarvar och göra grundläggande kabelanslutningar. Några sju-stifts släpvagn kontakter kommer med ledningar redan ansluten. Saker du behöver
Tråd av olika färger
Avbitartång
Trådskalare
Snap-lås skarvar
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Använd ett snäpplås skarv för att ansluta en vit 12-gauge wire från en jordkabel i bilen till stift 1 i din sju-polig kontakt. Som ett alternativ, göra en direkt anslutning till en jordpunkt på chassit istället för en jordkabel.
2

Använd ett snäpplås skarv för att ansluta en blå 12-gauge wire från släpfordonsbroms controller produktionen i bilen till stift 2 i sju stift.
3

Använd ett snäpplås skarv för att ansluta en brun 16-gauge wire från en baklykta tråd i bilen för att stift 3 av de sju stift.
4

Anslut en svart 12-gauge wire från en ledig säkring ställning på bilens säkring panel på stift 4 på den sju-poliga kontakten. Installera en lämplig säkring i uttaget för din släpvagn interna lampor, batteriladdare eller annan elektrisk tillbehör som behöver 12 volt. Rådgör med din släpvagn bruksanvisning.
5

Använd ett snäpplås skarv för att ansluta en gul 16-gauge wire från i bilen till stift 5 i sju stift.

6

Använd ett snäpplås skarv för att ansluta en grön 16-gauge wire från högersväng och bromsljus tråd i bilen till stift 6 i sju stift.
7

Använd snäpplås skarv för att ansluta en lila 16-gauge wire från back-up ljus tråd i bilen till stift 7 i sju stift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117377.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.