Hur du ansluter en bärbar generator till en RV Bränsleledning

En bärbar generator kan köras genom att ansluta den till bränsleledningen i ett fritidsfordon eller RV, så länge som de bränslen är kompatibla. Husbilar kan drivas med dieselolja eller bensin. Generatorer kan drivas med dieselolja, bensin eller propan. Inga propan-drivna RV chassi motorer marknadsförs, kan så endast generatorer som drivs med dieselolja eller bensin dela en ombord tank. Husbilar kör nästan universellt på blyfri bensin, medan äldre generatorer kan kräva bensin med bly-byte tillsatsmedel. En RV Bränsletanken skall endast användas för att köra en generator utformad för att använda exakt samma bränsle. Saker du behöver
Tillverkarens litteratur för RV
Tillverkarens litteratur för generator
Wrench
Fuel line adapter
böjlig bränsleledning
Slangklämmor
skruvmejsel
Fuel line clips Or | Plast buntband
Lågtryck
bränslepump In-line bränsle-grade stopp Tryck
In-line bränslefilter
Visa fler instruktioner
1 < p> Konsultera tillverkarens litteratur om RV bränsletank, eller visuellt inspektera tanken, för att avgöra om din RV är konstruerad för att ha en linje generator bränsle bifogas.
2

Kontrollera om din RV bränsletanken ett utlopp ungefär en tredjedel av vägen upp en sida från botten. Denna konstruktion gör att bränslet att strömma till en generator bara tills bränslet faller under nivån för detta utlopp, vid vilken punkt generatorn svälter och upphör att löpa. Den nedre tredjedelen av tanken är fortfarande fylld med bensin för att köra chassit motorn. Tanken-sidoutlopp kommer att begränsas på tankens utsida. Kontrollera om din RV bränsletank har en tjänst nav i dess topp, hålls på plats av en serie bultar drivs in
3

korgmuttrar. En sådan tjänst nav rymmer sensorn bränslenivån och en primär extraktionsrör som sjunker till botten av tanken. Denna ledning kommer att knytas till en bränslepump antingen inuti tanken, monterad på tjänsten navet, eller någon annanstans i bränsleledningen, beroende på vilken församling förmedlar bränsle till chassit motorn. Om tjänsten navet har också en sekundär extraktionsrör som sjunker bara två tredjedelar av vägen ner i bränsletanken, är dess syfte detsamma som tanken-sidoutlopp redan beskrivits. Den sekundära extraktionsrör kommer att begränsas på tankens utsida.
4

Säkerställ bränsle i tanken är under nivån i tanken-sidoutlopp innan du tar bort lockpåsättningsanordningen.
5

Använd rätt storlek skiftnyckel för att ta bort lockpåsättningsanordningen från tanken-sidoutlopp, eller från det sekundära bränslet extraktionsröret beroende från tjänsten navet.
6

Anslut en egenutvecklad flexibel bränslerör till utloppet montering, med användning av en adapter mellan utloppsanslutningen och röret vid behov. Böjlig bränsleledning finns i tre olika mätare, och måste dimensioneras korrekt för att vara säker. Skjut en slangklämman 6 inches ned det böjliga röret, och sedan tvinga änden av den flexibla röret över den upphöjda kanten på utloppet eller adaptern. Skjut slangklämman tillbaka upp det flexibla röret tills den är förbi den punkt där den upphöjda kanten är inne i röret, och använd en skruvmejsel för att dra åt den ordentligt.
7

Drag det flexibla röret till platsen där generatorn ska placeras. Använd egna klipp eller plast zip för att hålla hela loppet av röret mot skyddande chassi skenor och /eller komponenter under RV. Se till att det finns ingenstans så löst att det kan böjas, eller så tätt att hörnen crimp. Se till att det aldrig utsätts för faror på vägen, rörliga delar eller något annat som kan utstråla värme när fordonet är i rörelse.
8

Installera en in-line lågt pumptryck bränsle vid en punkt längs stråket av bränsleledningen där tillträde är bekvämt och obehindrat. Se tillverkarens instruktioner för generatorn så att detaljerna i komponenten. Använd en slangklämma endera sidan av komponenten.
9

Installera en in-line bränsle-grade stopp kran vid en punkt längs loppet av bränsleledningen där tillträde är bekvämt och obehindrat. Se tillverkarens instruktioner för generatorn så att detaljerna i komponenten. Använd en slangklämma endera sidan av komponenten.
10

Installera en in-line bränslefiltret vid en punkt längs loppet av bränsleledningen där tillträde är bekvämt och obehindrat. Se tillverkarens instruktioner för generatorn så att detaljerna i komponenten. Använd en slangklämma endera sidan av komponenten.
11

Anslut den öppna änden av den flexibla bränsleledningen till inloppsporten hos förgasaren på bärbar generator. Skjut en slangklämman 6 inches ned det böjliga röret, och sedan tvinga änden av den flexibla röret över den upphöjda kanten av inloppsporten hos förgasaren. Skjut slangklämman tillbaka upp det flexibla röret tills den är förbi den punkt där den upphöjda kanten är inne i röret, och sedan dra åt den ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118199.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.