Hur man lägger in en VVS-system i en Camper

rinnande vatten och en vattentoalett finns väsentligheter som många människor inte kan vara utan när du använder en husbil. Fordonet måste ha en tillräckligt stor reserv tank med vatten (eller tillhandahålla hook-ups till en vattentäkt) och ett fullt fungerande system för leverans. Systemet skall omfatta en vattentank, en pump som fungerar när husbilen är parkerad på avstånd från en nätanslutning, lämpliga apparater, VVS som matar varje apparat och ett avloppssystem som accepterar, lagrar och låter för bortskaffande av avfall. Att sätta ett VVS-system i en husbil är ett komplext men givande projekt. Saker du behöver
Vattentank 12-volts vattenpump
Vitvaror
5/8-tums slang betyget för drickbara vattenslangen
klipp
Avloppsrör
Svart- vattentanken
gråvatten tank
Färskvatten fylla inlopp
Backventiler
Visa fler instruktioner
1

besluta om en vattentank som passar dina syften. Storleken kommer att vara en avvägning mellan hur mycket vatten det kommer att lagra och hur mycket utrymme det kommer att ta upp. Tanken skall vara lågt i bilen - så nära chassit "tyngdpunkt som möjligt -. Och på en plats där slangarna kan köra till och från den utan stora olägenheter
2

Besluta om en pump som fungerar när husbilen är parkerad på avstånd från en nätanslutning. Pumpen måste köras på 12-volts el och vara av "efterfrågan" typ, vilket betyder att det automatiskt ska slås på när den känner att trycket i systemet sänks, såsom när en kran öppnas, och sedan stänga av sig själv igen när trycket återgår till sitt inställda värde. Placera pumpen nära till vattentanken, och montera den med en enkelriktad ventil för att stoppa vattnet från att komma in i ackumulatortanken och orsakar det att svämma över. Addera 3

Besluta om de apparater som behövs för dig att njuta fullt ut av din husbil. Ett typiskt system består av sänkor i både kök och badrum, en toalett och ett badkar /dusch. Många campare har även en propan-drivna varmvattenberedare.
4

Utkast en VVS-installation plan som matar färskt varmt eller kallt vatten till varje apparat. Rådfråga tillverkaren litteratur levereras med vattentank och alla apparater, och köpa rör som kommer att överföra en tillräcklig volym vatten till varje. Typiskt apparatens beslag blir 5/8-tums. Om så är fallet, köpa 5/8-tums slang betyget för dricksvatten. Du behöver också tillräckligt med slangklämmor för att slutföra projektet.
5

Utkast ett avlopp installation plan som accepterar, lagrar och rutter avloppsvatten. Alla apparater skall rinna in i ett system av rör som installerats på samma sätt som alla hushåll systemet, men de håller tankarna under fordonet är unika för en husbil s krav. Du behöver en grå-vattentank för att hålla avfallet från handfat och duschar, och en svart-vattentank för att hålla avfallet från toaletten. Placera svart-vattentanken omedelbart under placering av toaletten, så toaletten utflöde kan fästas direkt till tankens inlopp. Båda tankarna måste också ha en metod för att överföra hålls avfall till en dumpning anläggning.
6

Plan två vattenintag. Man kommer att acceptera vatten från en lös slang och tratt den nedåt in utan tryckutjämning lagringstank, från vilken vattnet är trycksatt med den inbyggda pumpen. Den andra inloppet måste vara av den typ som du kan fästa en trycksatt slang så att sommarlägret VVS-systemet är trycksatt av huvud. Kallas en "city vatten" inlopp, måste den ha en tryckregulator så det viktigaste är trycket inte införs i sommarlägret VVS.
7

Placera staden vattenintaget i bakre förarsidan kvadranten. Placera den med de övriga hook-ups så att haka upp på campingplatser är bekvämt. Montera inte det direkt över lastrummet där stranden sladden hålls. Du måste ha ett drickbart-rated vattenslang för att ansluta denna koppling till stadens vattenförsörjning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118270.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.