Hur Wire en 12-volts RV Kylskåp

med en RV är ett spännande och roligt sätt att resa. Du får se landet samtidigt få alla bekvämligheter i ett hem med dig. Många husvagnar är utrustade med dusch, spisar och kylskåp. Vissa har även en mini garage att bära en motorcykel eller golfbil. Om du råkade inte välja köket paketet när du ursprungligen köpte RV, måste du installera alla apparater själv. Lyckligtvis är det inte så svårt att göra. För ett kylskåp, är det bara en fråga om två trådar som behöver vara ansluten och några säkra till RV för att hindra den från att röra sig. Saker du behöver
Krympslang-utrustad, isolerade ändskarv kontaktdon dimensionerad för 12-gauge wire
Krympslang-utrustad, isolerade ringkabelsko klassad för 12-gauge wire
Värmekanon
Wiring multiverktyg (VECKARE /stripper) katalog 12v spänningsprovare
1/2-tums självborrande, självgängande jordskruv med en Phillips
skruvdragare med Phillips bit installerat
Phillips skruvmejsel
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Installera RV Kylskåp
1

Lokalisera det befintliga kylskåpet ledningar där RV kylskåpet är tänkt att monteras. Om det är en eftermontering, kör en röd 12-gauge wire från RV elcentralen till platsen för installationen.
2 p Om kablarna är på plats, se till att strömmen är avstängd genom att testa med 12V spänning testare. Om inte, leta rätt säkringen i elcentralen och ta bort den. Testa igen tills det inte finns någon ström.
3

Använda kabelskalaren, skalar en kvarts tum av isoleringen på alla trådändar att exponera koppar tvinnad tråd inom. Twist tråden tätt för att hindra den från att separera. Du bör ha tre fria trådändar:. Två trådar på kylskåpet - en svart tråd och en röd tråd, plus en röd tråd som kommer från elcentralen
4

in värmekrympning utrustat , isolerade ring terminal över änden av den svarta kabeln och crimp, med pressning delen av multiverktyg.
5

Sätt i den röda trådarna i varje ände av värme-krympande utrustat isolerad, ändskarv kontakt och crimp, med hjälp av krimpning partiet av multiverktyg.
6

Att se till att det inte finns några brandfarliga inom sex inches, använd värmepistol för att krympa den värmekrympbara material runt tråden , täta anslutningen från smuts och fukt.
7

Hitta en solid metall del av RV strukturen. Placera den svarta kabeln med värme-shrink-utrustad, isolerade ringkabelsko på plats och med hjälp av skruvdragaren, installerar halv-tums självborrande, självgängande jordskruv genom den och in i metallen struktur. Detta ger kylskåpet en jord.
Göra Connection på panelen
8

Lokalisera en öppen säkringshållare på elcentralen.
9 < p> Fäst den röda kabeln från kylskåpet till den öppna säkringshållaren tråd kärl. Beroende på vilken modell av säkringshållare, kommer du säkra kabeln genom att dra åt med en Phillips skruvmejsel eller platt-huvuddrivaren.
10

Infoga lämplig storlek säkringen i säkringslådan. Se kylskåpet manualen för korrekt dimensionering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117877.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.