Hur man målar en glasfiber båt

Glasfiber båtar kommer nya med en färgad gelcoat, inte verkliga färg. Gelbeläggningar bleknar så småningom och kan inte rengöras eller vaxas för att leta ny. Måla glasfiber är det enda sättet att få båten ser nya igen. Förbereda och måla glasfiber är skillnad att förbereda och målning av metall eller aluminium. Särskilda åtgärder bör följas för att få den bästa färgen jobb som möjligt utan att skada glasfiber i processen. Lär dig att måla en glasfiber båt och få din båt ser ut som nya. Saker du behöver
Wax bort lösningsmedel
ren trasa kuddar
epoxikitt
Dual action sander
Sand papper (60 och 80 grit) katalog Glasfiber primer
Roller och täcker
skumborste 2-del uretanfärg för båtar
Kemi andningsskydd
Handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Ta bort eller tejpa över delar eller hårdvara som inte ska målas såsom bang strykjärn, fläktar, namnskyltar och registreringsnummer. Använd en ren trasa pad för att torka ner båten med ett vax avlägsnande av lösningsmedel. Detta tar bort eventuella rester från alla puts som någonsin tillämpades till båtens yta.
2

leta efter några repor, stötar eller urgröpningar på båtens yta som behöver reparation. Fylla dessa områden med en epoxy filler och låt torka. Sand filler ner med 60-grit sandpapper och en dubbelverkande slipmaskin. Sand igen med 80-grit sandpapper för att jämna ut repor görs med 60-slippapper.
3

Applicera ett tunt lager primer till båtens yta med en rulle eller pensel. Täck hela arean av båten som kommer att målas. Primern kommer inte se bra ut på denna punkt, men så länge hela ytan är täckt med ett tunt lager det kommer att se bra ut efter färg appliceras. Börja måla inom 2 timmar efter applicering av primer så att primern fortfarande är färsk.
4

Måla båten med 2-delen uretanfärg. Applicera den första tunna färgskikt med en roller. Omedelbart följer detta med en annan tunt lager appliceras med en skum borste för att jämna ut spåren efter rullen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117447.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.