Hur Wire en ny 50-amp generator till en 30-amp RV

Kabeldragning en större 50-amp generator i din 30-amp RV kommer att ge mer makt till ytterligare apparater i avlägsna campingplatser. Innan du kan njuta av denna extra kraft i naturen, måste du installera en överföring byta, lägga till en panel brytare och slutföra vissa ledningsdragning. Saker du behöver
Wire Ström strippa
skruvmejsel
Flat skruvmejsel bit
stjärnskruvmejsel lite
Avbitartång
10/2 kabel
6/3 generator strömkabel
6/3 shore-strömkabel
50-amp automatisk överföring byta
automatsäkringspanelen
Electric drill
Borrspetsar
# 10 monteringsskruvar
Visa fler instruktioner

1

Montera en ny panel brytare. Hitta en plats för att installera den nya panelen brytare, företrädesvis nära den befintliga. Borra fyra 9/64-inch monteringshålen. Säkra med # 10 skruvar.
2

Installera överföringsomkopplaren på en plats långt från alla lättantändliga eller explosiva ångor. Borra fyra 9/64-inch monteringshål och fäst med # 10 skruvar. Se till monteringsytan är stark nog att hålla vikten för överföring byta under drift av RV. Addera 3

Wire generatorn sladden till överföringsomkopplaren. En 50-amp RV generator har en fyra-wire, 240-volts system som behöver en 6/3 kabel --- en kabel som har sex-gauge wire med tre ledande trådar plus en jordkabel.

övre hålet av generatorn utlopp är jordklämman, den har en grön tråd ansluten till den. Den vänstra hålet är ett hett terminal, den har en röd tråd ansluten till den. Det högra hålet finns också en varm terminal, den har en svart kabel ansluten till den. Den nedersta hålet är den gemensamma terminalen;. Den har en vit tråd ansluten till det
p Om du mäter spänningen mellan den röda kabeln och den vita ledningen, kommer du att få 120 volt. Om du mäter spänningen mellan den svarta och den vita ledningen, kommer du också få 120 volt. Om du mäter spänningen mellan de röda och svarta kablarna, kommer du att få 240 volt.

Strip en 1/2-tums isolering från var och en av de fyra trådarna i generatorn nätsladden.

Dra kabeln genom överföringsomkopplaren fallet kabelklämma öppning, dra inte åt den ännu

Skruva ställskruven för envar av de fyra trådarna.. Montera kablarna enligt instruktioner från tillverkarens etikett. De röda och svarta kablarna är utbytbara --- det spelar ingen roll om du byter dem.

Dra åt skruven för tråden till 20 tum-pounds. Dra åt dragavlastningen.
4

Anslut fyra-wire änden av en 6/3 50-amp landström kabel till växlingsbrytare. Varje överföring byta tillverkare kommer att ha en unik uppsättning instruktioner, följ deras instruktioner
5

Anslut en 10/2 kabel mellan överföringsomkopplaren och nya strömbrytardosan.. Denna kabel kommer att bära 120 volt från överföringen bytet till den nya brytaren rutan. Inte binda de neutrala och kablar vid automatsäkringspanelen,. Hålla vita och gröna trådar separat

i en RV, om de gröna och vita trådarna är bundna som de är i ett hus, någon vidrör RV kommer sluta kretsen till jord och eventuellt få en dödlig dos av el om en kortslutning uppstår.
6

Anslut en 10/2 kabel mellan överföringsomkopplaren och gamla befintliga brytaren rutan. Denna kabel kommer att bära 120 volt från överföringsomkopplaren till den ursprungliga RV strömbrytardosan.
7

Wire nya apparater till den nya brytaren rutan. Håll belastningen på de två rutorna brytarkontakterna balanserade. Flytta kretsar från den gamla lådan till den nya rutan om det behövs.
8

Släck brytare RV krets. Anslut shore-strömkabeln till en RV utlopp. Test för strömmen genom att slå på en strömbrytare. Överföringsomkopplaren kommer att prioritera landström --- det kopplar generatorn ström när det finns landström finns tillgänglig.
9

Vänd alla brytare off. Anslut generatorn kabeln till generatorn och starta upp den. Vänd en brytare till läge på att testa för korrekt funktion. Du ska aldrig starta en generator med en belastning på det.

Ansluta en ny 50-amp, 240-volts generator till din gamla 30-amp RV är inte ett mysterium om du kommer ihåg att en 50-amp, 240 -volts krets är bara två 120-volts kretsar sida vid sida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117679.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.