Hur man balanserar ATV Däck

Trots en hel del prata du ser på internet om ATV däck som inte kan balanseras, är det faktum att de kan och bör vara balanserad. Däck och fälgar bör vägas innan de används. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i dålig prestanda och accelererad slitbanan slitage. Hjul som är ur balans ger en vibration som kan kännas genom steerer. Detta gör att ATV obehagligt att köra och resulterar i för tidig däckslitage. Gör din egen balansering sparar pengar och ger dig möjlighet att kontrollera däckens balans periodvis utan att gå till en däckverkstad. Saker du behöver
Statisk hjulbalansering eller bubbla balansaxlar
Blandade hjulvikter
Rags
liten hammare
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Placera balansaxel på en nivå arbetsyta. Se till att luftbubblan är centrerad inuti prick. Konsultera instruktionsboken om hur man justerar balancer huvudet så att du kan centrera bubblan. Alternativt kan du placera små shims såsom brickor under basen av balansblock att centrera bubblan. Dubbelkolla att bubblan är centrerad innan du sätter på hjulet som ska balanseras på balansblock.
2

Inspektera däck att vara balanserad och använd skruvmejseln för att ta bort eventuella hjulvikter som finns på hjulet /däcksenhet.
3

Placera hjulet och däcket montering på balansblock. Det är mycket viktigt att du centrerar hjulet hålet på balanserings huvudet. Tryck upp och ned något på hjulet så att du se till att hjulet sitter korrekt på balansblock.
4

Kontrollera positionen av bubblan och lägga hjulvikter mittemot tunga hjulyta. Den plats där du behöver lägga till vikter kommer att vara den sida där bubblan vilar. Om du behöver lägga till flera gram, är det bättre lägga vikterna på de yttre och inre sidorna av hjulet. Använd hammaren för att knacka försiktigt på vikterna efter att du har placerat dem. Om du använder stick-on vikter, se till att området du lägger vikten på är ren och torr.
5

Upprepa steg 3 vid behov tills bubblan är centrerad på balansblock. Observera att om du har vikter på motsatta sidor av hjulet, har du gjort ett misstag och måste göra om stegen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118610.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.