Hur Wire AC på ett Travel Trailer

Travel Trailer luftkonditioneringen enheter, eller ACS, körs på 120-volts el, detsamma som små hushållsapparater enheter. Resor trailer AOC är typiskt takmonterade och kan cirkulera kyls och avfuktas luften direkt in i boytan eller i plenum kanaler för distribution till separata rum. Takfästet kan göra ledningar problematiskt eftersom det innebär avlägsnande av inredningen och inventarier. Vissa ACs har inbyggda termostater, medan andra har fjärranslutna enheter, vilket också måste kopplas till taket enheten. Saker du behöver
Hushåll verktygslåda
Elektrisk verktygslåda
mantlad elkabel
termostat tråd
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kåpan från AC och lokalisera dataskylten, som ska beskriva både en British Thermal Units, eller BTU, värde och en rinnande ampere betyg. Använd denna information för att avgöra trådtjocklek krävs för att driva enheten på ett säkert sätt. Travel Trailer tak AOC brukar uppskattas till 13.500 BTU och konsumerar 11 till 14,9 ampere. För en sådan enhet med en typisk 30-fots körning av koppar, bör tråd vara 14-gauge eller större.
2

Design en rutt för ledningarna att följa mellan brytaren styrelse och AC enheten . Eftersom resor trailer inventarier oftast installeras efter väggarna har helt uppförda, routing nya ledningar kan vara utmanande. Både strömförsörjning och kablar termostaten ska monteras i samma kanal för att minimera störningar. Undvik körningar genom områden där väggarna är redan sannolikt att befolkas med skyddsrör, rör och ledningar som badrum, pentryt eller i närheten av andra elektriska apparater.
3

Ta bort eventuella hinder för fri installation av trådarna, dra och rycka sladdar förbi hinder och runt hörn bör undvikas
4

Installera mantlad elkabel så långt som möjligt genom hurtsar, garderober och skåp där tillgång till dolda. områden kan vinnas genom att ta bort utbytbara inredning såsom lådor och ryggar av skåp. Använd en elektriker fiskband att dra kablar genom besvärliga utrymmen. Dra sladdar i taket genom att bryta en befintlig delta i takpaneler och hugg tråden i, eller köra kabeln till enheten via plenum kanalisation.
5

Anslut mantlade elektriska kablarna till AC-enhet vid terminalen nav, observera tillverkarens instruktioner. Typiskt den varma tråden bör knytas till en kopparfärgad skruv, nolledaren till en silverfärgade skruven och jordledningen till en grönfärgad skruv. Anslut termostaten kablarna till AC
6

enhet enligt termostaten tillverkarens instruktioner. Typiskt kompressorn tråden är en gul färg.
7

Anslut strömkablarna på brytaren genom att fästa den neutrala kabeln till neutral bussen, jordledningen till grundstötningen blocket och den varma tråden till en engagerad, inte delas, brytare. Installera inte brytaren i brytaren styrelsen.
8

Återinför alla lister, paneler och fixturer och installera brytaren, sedan testa funktionen av enheten enligt tillverkarens anvisningar litteratur.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118433.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.