Vad används olja för på en Polaris ATV?

Olja, samtidigt ha flera användningsområden på alla typer av motorfordon, spelar en mycket viktig roll i driften av Polaris ATV. Olja håller motor och transmission löpning och ger behövs smörjning och kylning. Smörjning

Olja flödar genom de interna komponenterna i en Polaris ATV motor och transmission för att minska mängden friktion mellan metalldelar. Detta, i huvudsak håller de inre delarna av ATV från slita sig ifrån varandra. Addera Cooling

Oil ger en inre kylmedel för Polaris terränghjulingar 'motor och transmission. Det ständiga flödet av olja skapar en flod effekt, transporterar värme "nedströms", vilket i sin tur förhindrar att komponenterna överhettas.
Vikt Distribution

Närvaron av olja inom en Polaris ATV motor och transmission skapar rätt viktfördelning som behövs för att balansera interna komponenter och tillåta dem att cykla så effektivt som möjligt. När ett par pounds av flytande olja blir förseglad i en motor och transmission, och efter interna delar värma upp, de blir tryck, ungefär som effekten inuti en sluten pop kan. Detta tryck beräkning kommer hänsyn på högpresterande motorer såsom ATV och motorer för motorcyklar som är tänkta att köra hårdare och snabbare än vanliga motorer.
Rengöring

Medan interna komponenterna tätas så effektivt som möjligt, vissa förbränningsanläggningar biprodukter kan fortfarande fly. Olja samlar och håller dessa partiklar tills de kan samlas och rensas ut från oljefiltret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117677.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.