Hur man testar en Husbil s Hydrauliska bromsar för en Master Cylinder Läckage

Huvudcylindern av ett fordon är en hydraulisk pump som används för att aktivera bromsarna. Trumbromsar använder hjulcylindrarna och skivbromsar använder bromsok kolvarna påtryckningar från huvudcylindern till bromsarna. Nyare bilar har två separata kammare huvudcylinder. Anledningen till två separata system är om ett system misslyckas den andra stannar fordonet. De två metoder som används för att kontrollera en huvudcylinder för läckor är manuell och mätaren metoden. Mätare behövs för att hitta mindre uppenbara läckor. Saker du behöver
Ögonskydd
Bromsvätska Skruvmejselsats
Wrench in
Shop trasor
Ground matta
Visa fler instruktioner
Manual Huvudcylinder Inspektion
1

Torka upp eller markera några uppenbara vätska fläckar som finns på parkeringsplatsen där bilen kommer att parkeras för en bromsvätska läcka inspektion.
2

Lokalisera och avlägsna huvudcylindern topp med en skruvmejsel eller liten skiftnyckel. Kontrollera för en låg bromsvätskenivån i vardera av de två fluidumkamrarna. Refill huvudcylindern kammaren med erforderlig bromsvätska för det specifika fordonet, om vätskan är låg.
3

Inspektera området där tryckstången går in i huvudcylindern för läcker eller droppar medan bromspedalen pumpas upp och hålls under tryck.
4

Utvärdera om bromspedalen är fortfarande fast under tryck eller bleknar lägre. Om bromspedalen håller fast, är huvudcylindern bra.
5

vidare till en mätare test om ingen visuell vätska läcka hittas och bromspedalen fade upplevs.

Gauge Metod för inspektion
6

bort bromsslang från huvudcylindern kammaren som motsvarade med en låg vätskenivå, och ersätta det med ett bromstest tryckmätare.
7 < p> Byt vätska förloras under provkropp installationen.
8

Pumpa upp bromspedalen och håll den medan luften blödde från bromstest mätaren om mätaren är utrustad med luftuttagen.
9

Övervaka testfigur medan bromspedalen pumpas upp och hålls nere. Den nål kan falla en liten bit om det finns luft i systemet, men stannar och upprätthålla ett fast tryck om huvudcylindern testerna bra. Om trycket fortsätter att sjunka medan pedalen är nedtryckt, måste huvudcylindern testar dåligt och bytas ut eller byggas om.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117940.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.