Hur fixar camparesläpet Bromsar

Camper släpvagnsbromsar drivs av elektriskt laddade magneter förfogande av en broms styrenhet installerad i hytten på dragfordonet. Operativsystemet signalen transporteras från regulatorn till magneterna genom en sju-stifts dragkrok. En annan stil, svallvåg bromsning, användes en gång i tiden, men RV industrin nu anser att det är otillräckligt och osäkert. Fastställande camper trailer elektriska bromsar är en enkel men vital projektet, och kommer vanligtvis att krävas oftare för husbil släpvagnar för långa drag i aggressiva miljöer än för de som reser korta sträckor över slät vägbeläggning. Saker du behöver
Stoppklossar
Automotive jacks
avbitare
mekaniker verktygslåda
ersätter elektrisk broms församlingar
Lödning Toolkit Review Shrink-wrap isolering kit

Visa fler instruktioner
1

Bogsera husbil trailer till ett plant, jämnt bit mark där all-around tillgång är fri, och där andra fordon som passerar genom inte att vara någon fara. Lås upp hjulen vid den bortre änden av axeln (er) där du kommer att arbeta först med hjälp av specialbyggda klossar.
2

Höj sidan av husbil trailer där du kommer att arbeta först , så att ändarna av axlarna är upplyfta från marken. Konsultera trailer instruktionsboken för att lära tillverkarens föredragna stöttningspunkter, och använd fordonsindustrin uttag. När däcken är från marken, stödja trailer på pallbockar eller två kamrater tillverkade av betongblock och shims trä. Addera 3

Sever de två kablarna på baksidan av varje husbil släpfordonsbroms nav med avbitare, och ta bort släpet bromsnavet plattan gjuten uppbackning från unbolting de tre eller fyra fästbultar och dra den mot mitten av husbil trailer. Typiskt gjutna fästplattan kommer att ha två bromsbackar och de elektriska manöverorgan kopplade mekanismer, och hela församlingen kommer att komma bort från hjulet trumman i ett stycke. Rådgör med din husvagn släpvagn bruksanvisning om hur man föregå om så inte är fallet.
4

Observera vilken riktning den påverkande armar kurvan bort från sina gångjärnstappar. Den manövreringsarm är en krökt stång till vilken en elektromagnet är fäst. Om armen svänger höger beställa en ny högerhandsbromsen montering, och om armen kurvor kvar för en vänsterstyrd ersättningsbrännare broms. Kontrollera att den ersättande enheten exakt matchar storleken, djupet och bult-hål mönster av originalet.
5

Kontrollera insidan av hjulet trumman. Beläggen får inte visa tecken på stort slitage eller spår nötning, och någon som inte måste rebaseras eller bytas.
6

Installera din nya församling stödplatta i trumman genom att vända bort sekvensen, och bult fast det ordentligt. Löd en koppling mellan de två kablarna från vagnen till de två kablarna från det nya fästplattan, matchar färgkodade isolering, och använd en shrink-wrap kit för att isolera fogarna.
7

Repeat processen vid varje ände av varje axel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117370.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.