Hur du justerar en Equalizer Hitch

Körning med tungt släp utan rätt utrustning kan orsaka sjuka hantering effekter, samt skapa en risksituation om du skulle förlora kontrollen över din rigg. Stora vagnar har tunga tunga vikter. När spände till din bogsera fordon, driver denna vikt ner på den bakre stötfångaren. En Equal-i-zer skumt, rensat ordentligt, fördelar vikten trailer tungan jämnt över alla fyra hörnen på din bogsera fordon, vilket förhöjer rida, hantering och säkerhet. Saker du behöver
mätuttag tejp
ställa
Breaker bar brickor
Spacer (extra brickor medföljer Equal-i-zer hitch monteringssats) katalog Ratchet skiftnyckel

Visa mer instruktioner
1

mäta höjden på alla fyra hörnen av fordonet med ett måttband från ett bra läge, t.ex. toppen av stötfångarna eller toppen av hjulet husen. Gör en anteckning av mätningarna.
2

Hitch släpvagnen till dragfordonet och anslut Equal-i-zer hitch linjerna med de anvisningar som följde med dragkrok, om det behövs. Mät varje hörn av fordonet igen. Justera skumt i efterföljande steg, om alla fyra mätningar minskade inte lika.
3

Korrigera en under-justerad skumt, eller om höjden på fordonets bakre del har minskat mer än framsidan av fordonet, genom att lägga mellanläggsbrickor till hitch huvudet. Minska brickor för att korrigera en överjusterad skumt, eller om fronten av dragfordonet har minskat mer än den bakre. Gör detta genom att koppla loss trailern från dragfordonet. Lossa de två stora muttrar och bultar som fäster hitch huvudet till hitch läggen med en socket och breaker bar. Luta skumt huvudet framåt när skruvarna är lösa och antingen infoga eller ta bort en distansbricka på spacer nit nära toppen av skumt huvudet. Tryck skumt huvudet upp mot distansbricka eller brickor och dra åt de kvarhållande muttrar och bultar med en socket och breaker bar fram tight. (Obs: distansbrickor medföljer Equal-i-zer hitch Maximalt åtta distansbrickor kan placeras bakom skumt huvudet..) Anslut släpet till dragfordonet igen
4

och ansluta hitch barer. Mät höjden på alla fyra hörnen av fordonet för att säkerställa att de alla har sjunkit lika.
5

Fortsätt att lägga till eller ta bort distanser med hjälp av instruktionerna ovan tills alla fyra hörn av fordonet droppe i lika mått när trailer-och hitch staplar är anslutna till dragfordonet.
6

Finjustera justeringen av din hitch om nödvändigt genom att höja eller sänka "L" konsoler på länkplattorna på vardera sidan av släpvagnen tungan. Gör detta genom att koppla loss trailern från dragfordonet. Lossa muttrarna från "L" fästet med en socket och spärrnyckel. Skjut "L" fäste upp till nästa uppsättning av justering hål i länkplattorna om baksidan av bogsera fordonet är för låg. Skjut "L" fästet nedåt till nästa uppsättning av hål om framsidan av bogsera fordonet är för låg. Dra fast bultarna. Koppla vagnen och Hitch Staplarna till dragfordonet och kontrollera måtten på alla fyra hörnen av dragfordonet. Upprepa proceduren tills alla fyra hörn dragfordonet släpp lika när släpvagnen och lifta barer är anslutna till dragfordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117938.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.