Hur tjänst en Onan 6500 Generator

Den Cummings Onan 6500 Modell HGJAE är en bensin driven öppen ram generator avsedd för kommersiella tillämpningar. Vid standard output, producerar 6500 5 kilowatt 120/240 volt växelström. Dess maximala effekt är 5,5 kilowatt. Den nominella strömstyrka på 120 volt är 4.6 och 240 volt nominell strömstyrka är 20.8. Generatorn drivs av en 13 hästkrafter, 389 cc 4-taktsmotor med en kontinuerlig körtid på nio timmar. Cummings anger en rutin tjänst regim för korrekt generator underhåll. Saker du behöver
Oljetråg
Motorolja
Hylsnyckel och uttag
Momentnyckel
Batteri armad
Luftfilter
Tändstift
Visa fler instruktioner
Oljekontroll
1

Kontrollera motoroljan varje dag av operation.
2

Placera generatorn på en plan yta. Stäng av generatorn motorn.
3

Lyft underhåll lucka och ta bort oljepåfyllningslocket /mätstickan i botten framsidan av motorn.
4

Torka den bifogade mätstickan. Skruva oljelocket /oljestickan igen, ta igen och läs av oljenivån på mätstickan. Lägg tillverkarens rekommenderade viskositet motorolja, om nödvändigt, för att få upp nivån till "FULL"-märket på mätstickan.
Motorolja och filter service
5

Byt motorolja och filter efter de första 20 timmarna av drift och efter varje 150 timmars drift därefter.
6

Starta generatorn motorn. Efter att motorn värmas upp, stänga av den.
7

Sätt en kastrull under olje tömningsslangen och oljefilter. Dessa komponenter sitter under generatorn, precis bakom framkanten.
8

Avlägsna oljepåfyllningslocket. Öppna ventilen olja dränering placerad strax nedanför och omedelbart till höger om påfyllningslocket. Låt oljan rinna helt i pannan och sedan stänga ventilen oljan rinna. Spin off oljefiltret.
9

Applicera en film av ny motorolja till det nya oljefiltret packning, skruva på oljefilteradaptern och handdra. Fyll på motorns vevhus med 2 liter olja.
12-volts startbatteri service
10

Kontrollera 12-volt start batteri och kablar varje månad.

11

Rengör batteriets hölje och kontakter och se till att de hålls torra.
12

bort batterikablarna vid behov med en lämplig avdragare batteripolen. Ta bort minuskabeln först och anslut den sist för att förhindra gnistbildning. Addera luftfilterinsats service
13

Byt luftfiltret efter varje 150 timmars drift.

14

Frigör de tre fjäderklämmorna på luftfilterskyddet placerad ovanpå motorn. Vrid locket bort från hakarna och ta bort den från motorrummet. Ta bort luftfiltret från locket.
15

rengöra filtret ytorna täcker tätning. Placera ett nytt filter i filtret locket. Sätt ihop filtret locket och fäst den med de tre fjäderklämmor.
Tändstiftsservice
16

Byt tändstift efter varje 450 timmars drift.

17

Avlägsna gnista kontakten kabeln från tändstiftet på toppen av båda topplocken. Ta bort tändstiftet med en tändstiftshylsa och hylsnyckel.
18

Hand-gänga ett nytt tändstift i hålet tills det sitter. Dra åt tändstiften med en momentnyckel och tändstiftshylsor till 10 foot-pounds. Addera gnistskydd service
19

Rengör gnistfångaren efter 50 timmars drift .
20

Lokalisera kvadratiska headed cleanout kontakten på undersidan av den övre trummans ljuddämparen, det är åtkomlig från undersidan av maskinen. Ta cleanout kontakten med en 7/16-inch åtta poäng hylsnyckel.
21

Starta generatorn motorn och placera den under elektrisk belastning. Kör motorn i närheten av full effekt. Låt motorn köra i fem minuter för att rensa sot från ljuddämparen.
22

Stoppa motorn. Vänta tills ljuddämparen kyler och installera cleanout kontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118670.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.