Hur man installerar elektriska bromsar på en häst Trailer

Äldre hästtrailers kanske inte ha kommit utrustad med bromsar eller kan behöva en uppgradering från hydrauliska surge bromsar som inte längre fungerar ordentligt. Eftersom de flesta stater kräver nu arbetar bromsar på släp över en GTW så lite som 1500 pounds, lägga till eller byta ut dessa bromsar har blivit viktigt. Lyckligtvis är detta en uppgift som kan göras med några enkla verktyg. Saker du behöver
Elektrisk broms kit
fästbultar
Hylsnyckelsats
12-gauge fordonsindustrin tråd
Solderless rumpa kontakter
Solderless ring kontaktdon
Solderless pressverktyg
självgängande skruvar
borrmaskin med en hylsa för att driva de självgängande skruvarna
Visa fler instruktioner
1

Jack upp släpet och, efter att ha stött den på pallbockar, ta bort hjulen och nav.
2

stålborste bromsen monteringsflänsar att ta bort eventuell rost. Detta är den kvadratiska flänsen nära slutet av axeln.
3

Installera en elektrisk broms församling på varje fläns med bromsfläns bultar. Dra åt ordentligt. Bromsen är installerad med manöverarmen i ett vertikalt läge med magneten i botten.
4

Crimp en lödfri ring terminal på en av de två kablarna från bromsaggregatet. Fäst till trailern ram med en självgängande skruv. Tillåt tillräckligt slack för hela rörelsen av släpvagnens fjädring.
5

Anslut den andra tråden i varje broms med en 12-gauge wire. Skarva annan 12-gauge tråd till denna tråd och köra denna tråd längs släpet ramen till släpet kontakten.
6

Packa lagren i det nya navet /bromstrumman församling med hög kvalitet lagerfett och installera naven på axeln. Justera hjullager och installera en ny saxpinne för att låsa på plats. Byt dammskydd.
7

Montera hjul och däck församlingar på trummor. Sänk trailern till marken efter att ta bort pallbockar
8

Byt släpet kontakten med en 5 -. Eller 6-terminal kontakt om det behövs för att ansluta broms ledningar till dragfordonet, som måste vara utrustad med en elektrisk broms controller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117476.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.