Hur Wire 50 Amp service för en RV

Även en 50 amp tjänst för ett fritidsfordon eller RV, är ansluten till fyra ledningar och använder en fyra-stiftkontakt, är det fortfarande en trepolig service med bara varm, neutral och jordanslutningar. Det skiljer sig från en vanlig 120 volts service i att det finns två 120 volt varma flöden, eller ben, vardera på 50 ampere. En 50 amp tjänsten är inte en 30 amp service och en 20 amp tjänsten sammanfogade. Även de största husvagnar, när den ansluts till 50 amp tjänsten, fortfarande nästan universellt använda denna dubbel-hot-polig, eller dubbel-bus, installation att bara dra 120 volt till två separata 120-volts kretsarna och därmed tillgång möjliga 12.000 watt makt. Saker du behöver
NEMA 14-50R uttag
Romex sex-gauge wire
Grundläggande elektriska verktygslåda
Visa fler instruktioner
1

utlopp kallas en NEMA 14-50R. Köp ett 50 amp uttag som är förinstallerad i produkt-specifika, fristående, väderbeständig box. Köp Romex # 6 tråd, vilket innebär att varje hot wire och nolledare är sex-mätare.
2

Lossa brytaren panelen som kommer att tjäna den nya 50 amp uttag genom att stänga av huvudbrytaren. Tillförseln till brytaren styrelsen kommer vanligtvis delas enfas, vilket innebär två heta trådar tjäna breaker styrelsen tillsammans med en enda neutral anslutning och en enda jordanslutning.
3

Lokalisera en oanvänd dubbel -pol 50 amp brytare, eller installera en dubbel-polig 50 amp brytare i en ledig plats. Anslut den röda kabeln till en terminal på utloppssidan av brytaren, och anslut den svarta kabeln till den andra terminalen på utloppssidan av brytaren. Anslut den vita kabeln till neutral bus-bar. Anslut den gröna eller skalad kabel till grundstötningen blocket.
4

Wire "U" formade mottagare, korrekt kallas "halv-runda," som är tolv klockan på urtavlan, till jord, en grön eller skalad kabel. Terminalen skruven kommer att målas grön. Mottagaren direkt under halv-runda, vilket är sex klockan på urtavlan, till neutral, en vit tråd
5

Wire. Terminalen skruven kommer att målas vit. De två mottagarna på vardera sida av kontakten, som är på tre och nio klockan på urtavlan, de två hots, en röd
6

Wire tråd och en svart tråd. De två heta trådarna fasas vid 180 grader från varandra, vilket är hur dubbla 120-volts levererats till RV snarare än en 240-volt. De röda och svarta kablarna är utbytbara, vilket innebär att det inte spelar någon roll vilken varm mottagaren antingen ledningen är ansluten till.
7

Slå huvudbrytaren igen, och slå på dubbel-polig brytare som betjänar nya 50 amp uttag.
8

Använd din voltmeter, inställd på 240 volt enligt tillverkarens anvisningar, att testa uttaget innan du ansluter RV in för första gången. Leta reda på en sond i en varm mottagaren och den andra proben i neutrala mottagaren, läsningen ska vara 120 volt. Leta reda på en sond i andra varma mottagaren och hålla sonden i neutrala mottagaren; läsningen bör fortfarande vara 120 volt. Lokalisera de två sonderna i de två heta mottagare, en sond till varje mottagare, och behandlingen bör vara 240 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118241.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.