Felsökning av en Duo Therm Furnace

På 1990-talet var Duo-Therm är en av de största tillverkarna av ugnar för fritidsfordon. Idag, många äldre fritidsfordon använder fortfarande en Duo-Therm ugnen för att värma sitt inre. Men dessa värmare kan ibland fel. Vanliga problem kan uppstå på områden som ugnen luftfilter och ventiler intag. Lär dig hur du felsöker din Duo-Therm-enhet så att du kan njuta av din RV även i den kallaste av vintrar. Saker du behöver
Duo-Therm 66000-serien ugn värmare
Damp rag
Handhållna dammsugare
Visa fler instruktioner
1

Se till du ugnen är inställd på rätt sätt om du inte kan slå på den. Vrid ugnens termostat till "OFF", som finns på toppen av ugnen lådan. Skjut ut värmarens front grill och lokalisera gasreglage, finns på insidan vänstra kanten av ugnen. Vrid ratten till läge "OFF" och vänta i 10 minuter innan du slår på ratten igen. Detta hjälper starta om inre gasflödet. Skjut ugnens grill tillbaka och vrid termostaten till önskad temperatur. Den interna tändningen ska antända gasflödet och ugnen ska starta. Tack vare Duo-Therm ugn ålderdom, kan du behöva utföra detta steg flera gånger för att få den gas som strömmar genom tändkammaren.
2

Vakuum förbränningskammaren, finns på baksidan av insidan av Duo-Therm ugn, om du fortsätter att ha problem med att antända gasflödet. Med tiden, kan en uppbyggnad av sot och aska har bildats i förbränningskammaren. Detta begränsar dess förmåga att brinna med en hög hastighet. Dammsugning en gång i månaden är vanligtvis tillräckligt för att hålla förbränningskammaren brinnande effektivt.
3

Torka av Duo-Therm ugn luftfilter, finns på baksidan av utsidan av ugnen, om du hittar ugnens produktion otillfredsställande. Damm, skräp och annan materia kan täppa till filtret och begränsa dess varmluft utgång. Använd en fuktig trasa och torka ordentligt. Var försiktig när du rengör ugnen strax efter att den var avstängd, eftersom dess metallyta kan vara varm.
4

Rengör yttre inloppsventilen, finns på utsidan av ditt fritidsfordon, om du märker att ugnens luften produktionen är extremt låg eller om ugnen stängs oväntat. Ugnen suger frisk luft från utsidan till både värme och distribuera, såväl som för att tillhandahålla syre till dess förbränningskammaren. Ett igensatt intag minskar både, vilket kan orsaka att förbränningskammaren att spotta ut. Rengör ventilen med antingen en dammsugare eller en trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117497.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.