Tow Dolley Instruktioner

Vid bogsering en bil bakom en annan, finns det några alternativ. Du kan lämna alla fyra hjulen i det dragna fordonet på marken och använda en dragstång, men det finns begränsningar för vissa fordon för hur långt de kan bogseras utan att orsaka skador på transmissionen eller andra komponenter. Ett bättre alternativ kan vara en fiberkabel dolly, som huvudsakligen är en enaxlig släpvagn att framhjulen i det dragna fordonet kan köras på. Av denna anledning kan en bogsera dolly vara perfekt för bogsering framhjulsdrivna bilar, eftersom endast de bakre hjulen på fordonet förblir i kontakt med vägen. Saker du behöver
Tow dolly
Koppling säkerhetsnål
Visa fler instruktioner
1

Anslut bogsera dolly till dragfordonet genom att skjuta kopplaren spärren tillbaka handen på bogsera dolly koppel, sedan höja kopplingen och placera den över bogsera bilens dragkrok boll. Skjut kopplingen spärren framåt tills den låses på plats, sedan in stiftet koppel säkerheten i hålet på spärren tills den låses på plats. Skjut ledningarna kontakten från bogsera dolly i behållaren nära dragkrok på bogsera fordonet tills den sitter ordentligt. Korsa säkerhetskedjorna på bogsera dolly under kopplingen, sedan placera krokarna i ändarna av kedjorna i hålen på varje sida av bogsera bilens dragkrok.
2

Park dragfordonet och bogsera dolly på fast och jämn mark och se till att de är i rak linje med varandra. Lokalisera spärr handtag på framsidan av bogsera dolly framför varje lastramp. Dra spärren handtagen mot dragfordonet tills de är helt utdragna, dra banden ur varje spärr och lägg dem över fendrar på vardera sidan av vagnen.
3

Drive att fordonet kan bogseras på de bogsera dolly ramperna tills hjulen når stoppen i slutet av ramperna. Se till att fordonet är centrerad på ramperna, eller på sidorna av fordonet kan träffa bogsera dolly fendrar när svänger. Dra åt parkeringsbromsen. Placera en automatisk växellåda i parken och en manuell växellåda på första växeln.
4

Dra spärr remmar över toppen av det dragna fordonets däck. Arbeta spärrskaft och tillbaka så många gånger som behövs tills remmarna dras åt ordentligt över toppen av fordonsdäck.
5

Leta säkerhetskedjan på sängen av den bogsera dolly. Haka i slutet av kedjan i en ramdel eller annan fast konstruktionsdel under släpfordon. Lossa parkeringsbromsen och se till framhjulen står inför rakt fram. Ta ut nyckeln ur tändningslåset så att ratten låses i läge rakt fram.
6

Tow riggen en kort sträcka, sedan stanna och kolla alla spärr remmar och kedjor säkerhet. Spänn banden och kedjor som behövs. Kontrollera igen de band och kedjor var 50 km.
7

Avlasta fordonet och koppla bort bogsera dolly från dragfordonet i omvänd ordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117983.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.